Opiskelijavalinnan valintaehdotukset 2015 koulutusohjelmittain

Lapin yliopisto julkaisee www-sivuilla niiden nimet, jotka ovat antaneet siihen luvan hakulomakkeessa. Listalla ei ole julkaisupäivän jälkeen hyväksyttyjä esim. varasijoilta tai oikaisupyynnön perusteella hyväksyttyjä.

Linkit koulutusohjelmien opiskelijavalinnan valintaehdotuksiin löydät vasemman reunan valikosta.

-   -   -   -   -   -   - 

TIEDOTE/KESÄ 2015

Hyvä hakija,

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat ovat uudistuneet tällä hakukierroksella. Hakukohteesi on osa valtakunnallista korkeakoulujen yhteishakua, josta muistutuksena muutama tärkeä seikka:

 • Näet valintatuloksesi opintopolku.fi-osoitteen Oma Opintopolku -palvelusta. Kaikkien korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 3.7. ja jokaiselle hakijalle opetushallitus postittaa valintojen tuloksesta kertovan kirjeen viimeistään 3.7. Lisäksi Lapin yliopisto lähettää hakijoille yhteishaun hakukohdekohtaiset pistekirjeet, joissa kerrotaan valinnoissa saadut pisteet. Taiteiden tiedekunnan valintaehdotukset on nähtävillä ennen valintatuloksia tiedekunnan sivuilla osoitteessa www.ulapland.fi/ttk viimeistään 18.6.

 

 • Mikäli hakukohteidesi tulokset valmistuvat ennen 3.7., sinun on mahdollista nähdä tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa. Näitä tapauksia ovat tilanteet, joissa

  • tulet hyväksytyksiksi ylimpään hakutoiveeseesi tai

  • tulet hyväksytyksi toiselle tai sitä alemmalle hakutoiveelle ja olet hylätty kaikkiin sitä ylempiin hakutoiveisiin.

 • Sinulle tarjotaan hakutoivejärjestyksesi ylintä paikkaa, johon valintamenestyksesi riittää.

 • 3.7. voit olla hakukohteisiisi hyväksyttynä, varasijalla tai hylättynä.

 • Jos kuulet muiden saaneen tiedon hyväksymisestään ennen 3.7. hakukohteeseen, johon itse olet hakenut mutta josta et ole tietoa vielä saanut, ei kannata huolestua: voit tulla hyväksytyksi kyseiseen hakukohteeseen, kun kaikkien hakukohteiden tulokset on julkistettu. Kannattaa siis odottaa kesä–heinäkuun vaihteeseen.

 • Opiskelijavalinnan tulokseen tyytymätön voi hakea päätökseen oikaisua neljäntoista (14) päivän kuluessa valintakokeen tuloksen julkistamisesta. Oikaisupyyntö on tehtävä kirjallisesti. Siinä on yksilöitävä mistä kohdin ja millä perusteella muutosta haetaan. Oikaisupyyntö on osoitettava tiedekunnan dekaanille ja toimitettava osoitteeseen Lapin yliopiston kirjaamo, Yliopistonkatu 8, postiosoite PL 122, 96 101 Rovaniemi. Oikaisupyynnön on oltava perillä kirjaamossa 14 päivän kuluessa tuloksen julkistamisesta eli 17.7.2015 klo 15.00.

 • Voidakseen aloittaa opintonsa, opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa paikka vastaan Oma opintopolku -palvelussa kahden viikon sisällä valintatuloksen julkistamisesta. Paikan vastaanottaneen tulee myös ilmoittautua yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi, katso lisätietoja www.ulapland.fi -> opiskelu -> uudelle_opiskelijalle. Opiskelijoiksi hyväksytyille opintojen aloittamiseen liittyvää tietoa löytyy samasta osoitteesta.

HUOM! Mikäli et ole vielä toimittanut korkeakoulukelpoisuutesi osoittavaa liitettä, toimita se Lapin yliopiston hakijapalveluihin välittömästi. Liitettä ei tarvitse toimittaa, jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen. Hakijat, jotka eivät osoita korkeakoulukelpoisuuttaan toimittamalla liitettä, hylätään valinnassa.

 

Hyvää kesää!

Lapin yliopisto