arktinen  muotoilu logo.jpg

Arktinen muotoilu – Arctic Design

Rovaniemen Kehityksen ja Lapin yliopiston yhteisen Arktinen muotoilu -hankkeen tavoitteena on tehdä arktinen muotoilu osaksi pohjoisen alueen kestävää kehitystä ja kilpailukykyä sekä liiketoiminnan että tutkimuksen näkökulmista. Hankkeeseen kuuluu keskeisesti kartoitukseen ja tutkimukseen perustuva käsitteiden, tarpeiden ja toiminnan määrittely.

Arktinen muotoilu on erityisosaamista, jonka avulla on mahdollista erottua muotoilun kilpailukentässä kansallisesti ja kansainvälisesti. Arktisuus tuo muotoilulle erityisiä haasteita, joiden ratkaisemiseksi tarvitaan vahvaa ymmärrystä ja kokemusta aiheeseen liittyvistä erityistarpeista sekä laaja-alaista muotoiluosaamista.

UArctic verkostoon on perustettu kesällä 2011 Arctic Sustainable Art & Design -teemaverkosto, jonka toiminta aktivoituu hankkeen myötä. ASAD-verkoston toimijat kutsutaan Rovaniemi Design Week 2012 -tapahtuman aikana hankkeen toimesta järjestettävään kansainväliseen Arctic Design -seminaariin. Hankkeessa järjestetään talvella 2011-2012 useita työpajoja, joissa avataan arktisen muotoilun käsitettä ja yritysten muotoiluprosesseja. Työpajojen ja muun toiminnan tuloksia esitellään WDC2012-alustalla ja ne koostetaan hankkeen lopussa julkaistavaan arktisen muotoilun käsitettä ja sisältöä avaavan julkaisuun.

Julkaisu ladattavissa linkkipalkista sivun oikeasta reunasta.

Henkilöstö:
Rovaniemen kehitys Oy
Projektipäällikkö Jaana jeminen
jaana.jeminen(at)rovaniemi.fi

Lapin yliopisto
vastullinen johtaja dekaani Timo Jokela
timo.jokela(at)ulapland.fi

koordinaattori Taija Sailio
taija.sailio(at)ulapland.fi
koordinaattori Päivi Tahkokallio
paivi.tahkokallio(at)ulapland.fi
koordinaattori Anne Ihalmo
anne.ihalmo(at)ulapland.fi

    ulapland_logo.pngroke_logo.jpg   porologo.jpg
Elyn_logo.pngvipuvoimaaEU_rgb.jpgsosiaali.jpg