Lumikuningatar

Lumikuningatar-baletti on monialainen taiteellinen projekti, joka tuottaa täysimittaisen teatteriesityksen sekä erityyppisiä mediatuotteita. Marraskuussa 2006 ensi-iltansa saavassa esityksessä on mukana tanssijoita ja sirkustaiteilijoita Rovaniemeltä ja Arkangelista. Esityksen tuottamiseen osallistuvat Lapin Balettiopisto, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Rovaniemen Teatteri, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä sekä Druzhban tanssioppilaitos ja ompelimo Arkangelista.

Lumikuningatar-hankkeen tavoitteena on kulttuuriyhteistyön kehittäminen ja laajentaminen Barentsin alueella luomalla uusia toimintamalleja ja uudenlaista yhteistyötä opiskelijoiden, opettajien ja kulttuuriammattilaisten välille.

Lumikuningattaren taiteellinen johtaja on Lapin Balettiopiston perustaja Virpi Wirlander-Asplund, joka on tehnyt työtä Barentsin alueen tanssiyhteistyön kehittämiseksi jo vuodesta 1994 alkaen. Yhteistyön tuloksena ovat syntyneet mm. mittavat yhteistuotannot Pessi ja Illusia 1995 sekä Ruma Ankanpoikanen 1999–2000.

Lumikuningattaren puvuston ovat suunnitelleet Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijat Heidi Valjus, Marianne Sotti ja Elina Huttunen ohjaajinaan Riitta Tietäväinen ja Leena Maakanen. Kaavoitukset ja prototyypit ovat Rovaniemen teknisen ammattioppilaitoksen vaatetusalan koulutusohjelman opiskelijoiden Anu Raatesalmen, Satu Tasalan, Outi Tauriainen-Koperan ja Niina Toikkasen käsialaa ohjaajinaan Tuija Nikkinen ja Sirkka Valkonen. Puvusto valmistetaan Druzhban ompelimossa Arkangelissa.

Lumikuningattaren graafisen ilmeen suunnittelusta, virtuaalilavastuksesta, taltioinnista ja jälkikäsittelystä vastaavat Lapin yliopiston audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun opiskelijat Juha Hilpas, Harri Hyytiäinen, Kai Tuomola ja Florian Plank. Rovaniemen Teatteri vastaa osaltaan teoksen tuotannosta osana teatterin ohjelmistoa.

Lumikuningatar on Lapin liiton ja Lapin lääninhallituksen rahoittama EU-projekti, jota hallinnoi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 416 356 euroa. Hanke toteutetaan 1.3.2006–31.10.2007. Suomen kulttuurirahaston Lapin rahasto, Taiteen keskustoimikunta, Lapin taidetoimikunta ja Lappset Group tukevat projektia.

Lisätietoja

Vastuullinen johtaja
Professori Tuija Hautala-Hirvioja
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

This project is funded by the European Union.