• Weboodi

Etäoppiminen oppimisympäristöissä & Sovelluksia ja työkaluja etäopetukseen

13.11.2019–6.2.2020 0:00–0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Koulutuskokonaisuuden aikana osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin etäoppimisen oppimisympäristöihin sekä saavat konkreettisia työkaluja omassa työssä hyödynnettäväksi. Lisäksi koulutuksissa käsitellään erilaisia teknologioita ja sovelluksia, joiden avulla voidaan tukea erityistä oppijaa. Hankkeen koulutuskokonaisuus on pidempikestoinen prosessi, joten jokainen osallistuja osallistuu koulutusosioihin 1 ja 2. Lisäksi on mahdollista osallistua täydentävään koulutusosioon 3 Toiminnallinen kielenopetus etäopetuksessa(ilmoittaudu erikseen), joka suuntaa huomiota erityisesti toiminnalliseen kielenopetukseen etäopetuksessa.

Kohderyhmä: esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opetus- ja muu henkilöstö

KOULUTUSOSIOT:

1) Etäoppiminen oppimisympäristöissä (2 op)
13.11.2019 klo 9-15, luentosali 20 (Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, A-siipi, 1. krs.)
14.11.2019 klo 9-15, seminaarisali 23 (Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, A-siipi, 1. krs.)

Koulutusosio sisältää kaksi lähiopetuspäivää. Ensimmäisen päivän aikana tarkastellaan, millainen on oppimista tukeva etäoppimisympäristö. Päivän aikana käsitellään myös motivaation tukemista etäopetusympäristössä, jolloin huomio kohdistuu erityisesti oppimisen ja motivaation väliseen yhteyteen sekä itseohjautuvuuteen. Toisen koulutuspäivän aikana annetaan konkreettisia vinkkejä etäopetuksen tueksi sekä perehdytään arvioinnin toteuttamiseen etäopetusympäristöissä. Ensimmäisessä koulutuspäivässä kouluttajana toimii Marja-Riitta Kotilainen. Toisena päivänä kouluttajina ovat Marja-Riitta Kotilainen sekä Nina Savolainen. Koulutus järjestetään Rovaniemellä, mutta siihen on mahdollista osallistua etäyhteyden välityksellä koko Lapin alueelta.

2) Sovelluksia ja työkaluja etäopetukseen (1 op)
6.2.2020 klo 9-15, Lapin yliopisto

Kaksiosaisen koulutuspäivän aikana tutustutaan ensin Nina Savolaisen ja Marja-Riitta Kotilaisen johdolla sovelluksiin ja työkaluihin, joita voidaan hyödyntää etäopetuksessa. Koulutuspäivän toisessa osiossa Kati Sormunen johdattaa osallistujat erityisen oppijan tukemiseen teknologian avulla. Keskiössä ovat erilaiset sovellukset ja sähköiset palvelut. Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät käytännössä harjoittelemaan ja kokeilemaan sovellusten hyödyntämistä osana opetusta. Koulutus järjestetään Rovaniemellä, mutta siihen on mahdollista osallistua etäyhteyden välityksellä koko Lapin alueelta.

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Haku:
Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 31.10.2019 mennessä TÄSTÄ