• Weboodi
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle

Etäoppiminen oppimisympäristöjen näkökulmasta & Sovelluksia ja työkaluja etäopetukseen

1.8.2019–31.12.2020 0:00–0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Koulutuskokonaisuuden aikana osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin etäoppimisen oppimisympäristöihin sekä saavat konkreettisia työkaluja omassa työssä hyödynnettäväksi. Lisäksi koulutuksissa käsitellään erilaisia teknologioita ja sovelluksia, joiden avulla voidaan tukea erityistä oppijaa. Hankkeen koulutuskokonaisuus on pidempikestoinen prosessi, joten jokainen osallistuja osallistuu koulutusosioihin 1 ja 2. Lisäksi on mahdollista osallistua täydentävään koulutusosioon 3 (Toiminnallinen kielenopetus etäopetuksessa, ilmoittaudu erikseen), joka suuntaa huomiota erityisesti toiminnalliseen kielenopetukseen etäopetuksessa.

Kohderyhmä: esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opetus- ja muu henkilöstö

Aikataulu: Koulutuksen aikataulu tarkentuu myöhemmin. Koulutus järjestetään Lapin yliopistolla.

KOULUTUSOSIOT:

1) Etäoppiminen oppimisympäristöjen näkökulmasta (2 op)

Koulutusosio sisältää kaksi lähiopetuspäivää. Ensimmäisen päivän aikana tarkastellaan, millainen on oppimista tukeva etäoppimisympäristö. Päivän aikana käsitellään myös motivaation tukemista etäopetusympäristössä, jolloin huomio kohdistuu erityisesti oppimisen ja motivaation väliseen yhteyteen sekä itseohjautuvuuteen. Toisen koulutuspäivän aikana annetaan konkreettisia vinkkejä etäopetuksen tueksi sekä perehdytään arvioinnin toteuttamiseen etäopetusympäristöissä. Ensimmäisessä koulutuspäivässä kouluttajana toimii Marja-Riitta Kotilainen. Toisena päivänä kouluttajina ovat Marja-Riitta Kotilainen sekä Nina Savolainen. Koulutusosio kestää yhteensä 15 h. Koulutus järjestetään Rovaniemellä, mutta siihen on mahdollista osallistua etäyhteyden välityksellä koko Lapin alueelta.

2) Sovelluksia ja työkaluja etäopetukseen (1 op)

Kaksiosaisen koulutuspäivän aikana tutustutaan ensin Nina Savolaisen ja Marja-Riitta Kotilaisen johdolla sovelluksiin ja työkaluihin, joita voidaan hyödyntää etäopetuksessa. Koulutuspäivän toisessa osiossa Kati Sormunen johdattaa osallistujat erityisen oppijan tukemiseen teknologian avulla. Keskiössä ovat erilaiset sovellukset ja sähköiset palvelut. Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät käytännössä harjoittelemaan ja kokeilemaan sovellusten hyödyntämistä osana opetusta. Koulutus on yhden lähiopetuspäivän mittainen, yhteensä 6 h. Koulutus järjestetään Rovaniemellä, mutta siihen on mahdollista osallistua etäyhteyden välityksellä koko Lapin alueelta.

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse. Koulutuksen aluksi on tarjolla kahvit ja laktoosittomat kahvileivät. Peruuttamatta jätetystä koulutuspaikasta peritään 80 euron maksu.

Haku:
Ilmoittaudu koulutukseen TÄSTÄ