Koulutuskalenteri

181404_oph_rahoittaa_rgb pieni.png

Kehittämisprojektin rakentaminen ja projektinhallinta 2 op (online)

1.11.2017–15.11.2017 12:30–15:30
verkossa

Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta oppilaitosten esimiehille sekä kehittämisestä vastaavalle henkilöstölle.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet:

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää oppilaitosten tai kasvatusalan muiden organisaatioiden kehittämisvastuullisia hankkeistamaan ja/tai konkretisoimaan kehittämistavoitteitaan. Osallistava ja käytännönläheinen verkkokurssi tutustuttaa osallistujat hankesuunnitelmien ja kehittämissuunnnitelmien rakentamiseen, tavoitteiden määrittelyyn sekä toimenpiteiden suunnitteluun. Koulutuksessa perehdytään tehokkaaseen ja laadukkaaseen hankehallintoon, hankkeen toiminnan seuraamiseen ja arviointiin sekä tulosten raportointiin ja juurruttamiseen. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia kehittämistoiminnan tai hankkeen budjetointiin ja resursointiin sekä aikatauluttamiseen. Rahoitusmuodoista tutustutaan etenkin ESR- ja EAKR-rahoituksiin sekä opetushallituksen rahoitusmahdollisuuksiin oppilaitossektorille.

Koulutus toteutetaan täysin verkossa Adobe Connect -alustaa hyödyntäen. Koulutus sisältää ennakkotehtävän, neljä verkkoluentoa sekä itsenäistä, ohjattua ja sparrattua kehittämistyötä (esim. ohjattu hankesuunnitelman kirjoittaminen).

Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen johtajat ja esimiehet, yleissivistävien sekä II asteen oppilaitosten ja vapaan sivistystyön esimiehet ja kehittämisvastuulliset, muu oppilaitossektorin asiasta kiinnostunut opetus- ja hallintohenkilöstö

Toteutus: Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä, neljä kolmen tunnin verkkoluentoa sekä ohjattua, itsenäistä työskentelyä. Etäopetuksessa käytetään Adobe Connectia (AC), jonka käyttöä varten tarvitset (mielellään) kiinteän, nopean nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin tai tilamikrofonin. AC toimii selaimessa, joten erityistä ohjelmistoa sen vuoksi ei tarvitse koneelle asentaa. Kerromme mielellämme lisää toteutustavasta ja tarvittavasta välineistöstä etukäteen, ole yhteydessä!

Kouluttaja: koulutuspäällikkö, KM Niina Alapuranen, Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut

Aikataulu ja sisältö:

(ennakkotehtävä, palautus ma 30.10.2017)

ke 1.11.2017 klo 12.30 - 15.30: oppilaitossektorin hankkeet ja rahoitusmuodot; mikä kehittämistavoite on hankkeistettavissa?

to 2.11.2017 klo 12.30 - 15.30: hankkeen suunnittelu (tavoitteet, toimenpiteet, tulokset, tuotokset) ja budjetointi

to 9.11.2017 klo 12.30 - 15.30: projektin toteutusvaihe: raportointi, seuranta, viestintä

ke 15.11.2017 klo 12.30 - 15.30: hyvä hankehallinto, projektiviestintä, käytännön vinkit

(tarkemmat sisällöt tulossa alkusyksystä 2017)

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista (verkko-opetusalusta on käyttäjälle maksuton eikä vaadi lisenssiä tai koneelle asentamista).

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset verkkolomakkeella keskiviikkoon 18.10.2017 mennessä. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: koulutuspäällikkö Niina Alapuranen, p. 040 515 6544, etunimi.sukunimi@ulapland.fi