Koulutuskalenteri

181404_oph_rahoittaa_rgb pieni.png

MODITI II - Monilukutaito ja TVT varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen työvälineenä 8 op

1.10.2018–31.5.2019 9:00–16:00
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi

Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Koulutuksen tavoitteet:

Syksyllä 2018 käynnistyvässä MODITI-koulutuksessa (8 op) varhaiskasvatuksen ja esi- alkuopetuksen ammattilaiset oppivat tutkimalla, kokeilemalla ja tuottamalla hyödyntämään monilukutaidon pedagogiikkaa omassa kasvatus- ja opetustyössään sekä toteuttamaan VASU:n laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. He oppivat liittämään osallisuuden pedagogiikan paremmin lasten elämysmaailmaan. Koulutus avaa näkökulmia lasten kulttuuriin ja se tarjoaa konkreettisia työvälineitä tukea lasten toimijuutta ja osallisuutta, multimodaalista ilmaisua, medianlukutaitoja ja laajaa tekstinlukutaitoa. Monimuoto-opiskelussa hyödynnetään monipuolisesti TVT:aa ja opiskelussa korostuu osallistujien välinen vuorovaikutus. Lasten kanssa toteutettujen opetuskokeilujen tuotokset konkretisoivat VASU:a/OPS:ia perheille.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Savonlinnan Kesäyliopiston ja Ilona IT:n kanssa.

Koulutuksen sisältö ja aikataulu:

Koulutus koostuu kolmesta moduulista:

1. Johdanto: Lasten digitaalinen toimijuus, tuottaminen ja osallisuus 2 op
2. Tarinankerronta osana monilukutaitoa 4 op
3. Laaja-alaisen osaamisen oppimisympäristöt 2 op

Moduulien sisällöt ja aikataulut julkistetaan loppukevään 2018 aikana näillä verkkosivuilla. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan!

Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen pedagoginen henkilöstö (johtajat, lastentarhanopettajat), esi- ja alkuopettajat

Toteutus: Koulutukseen sisältyylähiopetuspäiviä Rovaniemellä, etä- ja verkko-opiskelua, vertaisryhmätyöskentelyä sekä oman organisaation käytäntöjen kehittämistä ja niiden raportointia. Koulutus toteutetaan yhden lukuvuoden aikana (lokakuu 2018 - toukokuu 2019).

Kouluttajat: opetusteknologiajohtaja, KM/lo Teemu Moilanen ja asiantuntija, tohtorikoulutettava, KM/lo Maj-Britt Kentz, Ilona IT Oy

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista (verkko-opetusalusta on käyttäjälle maksuton eikä vaadi lisenssiä tai koneelle asentamista).

Ilmoittautuminen: Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan verkkolomakkeella. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan (ilmoitetaan, kun päivämäärät varmistuvat) jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Linda Kuisma, p. 040 484 4147, etunimi.sukunimi@ulapland.fi