Koulutuskalenteri

181404_oph_rahoittaa_rgb pieni.png

MODITI II - Monilukutaito ja TVT varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen työvälineenä 8 op

23.10.2018–20.3.2019 9:00–16:00
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi

Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle.

Koulutuksen tavoitteet:

Lokakuussa 2018 käynnistyvässä MODITI II-koulutuksessa (8 op) varhaiskasvatuksen ja esi- alkuopetuksen ammattilaiset oppivat tutkimalla, kokeilemalla ja tuottamalla hyödyntämään monilukutaidon pedagogiikkaa omassa kasvatus- ja opetustyössään sekä toteuttamaan VASU:n laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. He oppivat liittämään osallisuuden pedagogiikan paremmin lasten elämysmaailmaan. Koulutus avaa näkökulmia lasten kulttuuriin ja se tarjoaa konkreettisia työvälineitä tukea lasten toimijuutta ja osallisuutta, multimodaalista ilmaisua, medianlukutaitoja ja laajaa tekstinlukutaitoa. Monimuoto-opiskelussa hyödynnetään monipuolisesti TVT:aa ja opiskelussa korostuu osallistujien välinen vuorovaikutus. Lasten kanssa toteutettujen opetuskokeilujen tuotokset konkretisoivat VASU:a/OPS:ia perheille.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Savonlinnan Kesäyliopiston ja Ilona IT:n kanssa.

Koulutuksen sisältö ja aikataulu:

Koulutus koostuu kolmesta moduulista:

1. Johdanto: Lasten digitaalinen toimijuus, tuottaminen ja osallisuus 2 op
23.10.2018 Johdantowebinaari
14.12.2018 Webinaari/etäohjaus
8.1.2019 Webinaari/etäohjaus

2. Tarinankerronta osana monilukutaitoa 4 op
Tiistai 13.11.2018
klo 9-15.30 (MTI, tila 250)
Keskiviikko 14.11.2018 klo 9-15.30 (MTI, tila 249)
Tiistai 12.2.2019 klo 9-15.30 (Lapin yliopisto, LS 9)
Keskiviikko 13.2.2019 klo 9-15.30 (Lapin yliopisto, LS 9)

3. Laaja-alaisen osaamisen oppimisympäristöt 2 op
19.-20.3.2019 klo 9-15.30 Lähijakso Rovaniemellä

Moduulien päiväkohtaiset sisällöt ja aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen pedagoginen henkilöstö (johtajat, lastentarhanopettajat), esi- ja alkuopettajat

Toteutus: Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä Rovaniemellä, etä- ja verkko-opiskelua, vertaisryhmätyöskentelyä sekä oman organisaation käytäntöjen kehittämistä ja niiden raportointia. Koulutus toteutetaan yhden lukuvuoden aikana (lokakuu 2018 - toukokuu 2019).

Kouluttajat: opetusteknologiajohtaja, KM/lo Teemu Moilanen ja asiantuntija, tohtorikoulutettava, KM/lo Maj-Britt Kentz, Ilona IT Oy

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista (verkko-opetusalusta on käyttäjälle maksuton eikä vaadi lisenssiä tai koneelle asentamista).

Ilmoittautuminen: Koulutus on täynnä.   Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan varasijoille verkkolomakkeella 2.10.2018 mennessä. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Linda Kuisma, p. 040 484 4147, etunimi.sukunimi@ulapland.fi