Koulutuskalenteri

181404_oph_rahoittaa_rgb pieni.png

Opettajan tietoturva ja lainsäädäntö: mitä saa ja mitä ei saa tehdä 2 op (online)

20.9.2017–28.9.2017 12:30–15:30
verkossa

Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutusta.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet:

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää opetus- ja kasvatushenkilöstöä oppilaitoksen tietoturva- ja lainsäädäntöasioihin. Mitä saa opettaja tai oppilas jakaa verkkoon ja eri medioihin, mitä sisältöjä saa käyttää opetuksessa? Koulutuksesta osallistuja saa tietoa mm. henkilötietojen käyttöön, tietosuoja-asioihin sekä some-palveluiden käyttöehtoihin liittyen. Lisäksi perehdytään nettihuijauksiin ja muihin väärinkäyttötilanteisiin.

Kohderyhmä: yleissivistävän ja ammatillisen opetuksen henkilöstö (opettajat, koulun johto) sekä varhaiskasvatuksen opetushenkilöstö (LTO:t) ja johto.

Toteutus: Koulutukseen sisältyy orientaatio (perehdytys etäopetusalustan käyttöön) sekä neljä kolmen tunnin etäopetussessiota. Lisäksi koulutuksen opetuskertojen välillä tehdään pieniä välitehtäviä. Etäopetuksessa käytetään Adobe Connectia (AC), jonka käyttöä varten tarvitset (mielellään) nopean nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin tai tilamikrofonin. AC toimii selaimessa, joten erityistä ohjelmistoa sen vuoksi ei tarvitse koneelle asentaa. Kerromme mielellämme lisää toteutustavasta ja tarvittavasta välineistöstä etukäteen, ole yhteydessä!

Kouluttajat: opetusteknologian asiantuntija ja Opettajan tekijänoikeusoppaan kirjoittaja Tarmo Toikkanen, LifeLearn ja KM, luokanopettaja, koulutusteknologian asiantuntija Harto Pönkä, Innowise

Aikataulu ja sisältö:

orientaatio (perehdytys AC-alustan käyttöön ja orientaatio koulutukseen): ma 4.9. klo 12-13, ti 5.9. klo 9-10 TAI to 14.9. klo 14-15. Valitse yksi aika testausta varten. Mikäli mikään edellä mainittu testausaika ei sovi, ole yhteydessä, niin etsitään uusi aika.

ke 20.9.2017 klo 12.30 - 15.30

- tekijänoikeudet ja avoimet sisällöt

to 21.9.2017 klo 12.30 - 15.30

- henkilötiedot, tietosuoja ja some-palvleluiden käyttöehdot

ke 27.9.2017 klo 12.30 - 15.30

- nettihuijaukset, häiriköt ja valemedia

to 28.9.2017 klo 12.30 - 15.30

- tietoturva ja koulun sosiaalisen median pelisäännöt

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista (verkko-opetusalusta on käyttäjälle maksuton eikä vaadi lisenssiä tai koneelle asentamista).

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt 11.9.2017

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: suunnittelija Mirja Heikkala, p. 040 4844 322, etunimi.sukunimi@ulapland.fi