• Weboodi

Nuorisokeskus Monde
Pohjolankatu 6
96100 Rovaniemi

Rovaniemi-viikko käynnistyy nuorisokeskus Mondessa keskustelulla lasten ja nuorten, erityisesti maahanmuuttajanuorten, sosiaalisen median käytöstä. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa keskustellaan sosiaalisen median hyvistä ja huonoista puolista.

Päivän aikana tuodaan esiin nuorten itsensä ja asiantuntijoiden näkemyksiä. Pääpaino on selvittää, mitä hyviä ja huonoja puolia sosiaalinen media tuo lasten ja nuorten, erityisesti Suomeen muuttaneiden lasten ja nuorten, koulumenestykseen, työelämään kiinnittymiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon 28.8. mennessä sähköpostitse: riitta.kemppainen-koivisto@ulapland.fi. Osallistujille tarjotaan kahvit ja lounas.

OHJELMA 2.9.2019 klo 9-15
Nuorisokeskus Monde (Pohjolankatu 6,  Rovaniemi)

9.00            Kahvitarjoilu

9.15            Timo Koivurova, johtaja, Arktinen keskus

9.20            Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja, Rovaniemen kaupunki

9.25            Antti Lassila, toimialajohtaja, Sivistyspalvelujen toimialajohtaja

9.35            Eero Pentti, toiminnanjohtaja, Rovalan Setlementti ry

9.45            Hussein al-Taee, kansanedustaja

10.15-11.00      ASIANTUNTIJAPANEELI:

* Hussein al-Taee, kansanedustaja

* Ria-Maria Adams, tutkija

* Peter Kariuki, ETNOn pääsihteeri

* Matti Posio, päätoimittaja, Lännen Media

* Sanna Hiltunen, Kotona Suomessa –hankkeen aluekoordinaattori, Uudenmaan ELY-keskus

Tauko (15 min.)

11.15-12.00       NUORTEN PANEELI:

* Leevi Alakörkkö, nuvan puheenjohtaja

* Evilla Lumme, nuvan edustaja kaupunginvaltuustossa

* Saika Hasnat, lukiolainen

* Mari Molkoselkä, toimittaja

12.00 – 13.00   Lounas

13.00 15.00   Työpaja: EPÄVIRALLINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ (esim. some) KOULUN ARJESSA

Puhetta johtaa verkostokoordinaattori Jukka Hakola. Apulaisfasilitaattoreina toimivat Saika Hasnat ja Vilja Koivurova.

Päiväkahvit

15.00               Loppusanat

Järjestäjinä toimivat Lapin yliopiston Arktinen keskus ja eurooppalainen Sirius-verkosto yhteistyökumppaneiden kanssa. Tilaisuuden juontaa tutkijatohtori/projektipäällikkö Nafisa Yeasmin.

Sirius-verkosto kokoaa yhteen maahanmuuttajalasten ja nuorten kotoutumisen tutkijoita, opetusalan ammattilaisia ja kansalaistoimijoita eri puolilta Eurooppaa. Suomesta verkostoon kuuluvat Opetusministeriö, Opetushallitus, Lapin yliopisto ja Arktiset maahanmuuttajat AMA ry.

Lisätietoja:

Projektisihteeri Riitta Kemppainen-Koivisto
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
riitta.kemppainen-koivisto(at)ulapland.fi

Sirius-verkostosta lisätietoja:  http://www.sirius-migrationeducation.org/news/implementing-policies-and-networking/

Arktisesta maahanmuutosta lisää: https://www.arcticcentre.org/FI/tutkimus/hallinta/Hankkeita/Arktinen-maahanmuutto