Koulutuskalenteri

Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta

Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet:

Koulutusosiossa opitaan yhdistelemään erilaisia pedagogisia digitaalisia materiaaleja ja tuottamaan uusia oppimisaihioita sekä toteuttamaan oman opetuksen. Koulutuksessa opitaan tuntemaan tarjolla olevien digitaalisten oppimisympäristöjen hyödyt ja mahdollisuudet sekä tutustutaan etäopetusvälineisiin aikuispedagogiikassa. Koulutuksen sisältöjä ovat mm. TVT ja aikuispedagogiset mahdollisuudet vapaassa sivistystyössä, arvioinnin ja palautteen työvälineet, digitaalisten opetusaineistojen yhdistäminen ja uuden tuottaminen, videotyökalut sekä etäopetuspedagogiikka. Osallistujat perustavat ja alkavat kokoamaan hyvien pedagogisten käytänteiden portfoliota oman oppilaitoksen henkilöstön TVT pedagogiikan tueksi. Koulutusosio toteutetaan monimuotona, ja se sisältää neljä lähipäivää ja etäopiskelua. Moduulin lopussa toteutetaan osallistujille yhteinen arviointiin liittyvä webinaari, jossa esitetään moduulissa havaitut käytännöt.

Koulutusosio on osa Aikuinen oppijana - Pedagogisen osaamisen kehittäminen vapaassa sivistystyössä - koulutuskokonaisuutta (12 op). Osiot voi suorittaa erikseen tai ilmoittautua mukaan kokonaisuuteen, joka sisältää yhteensä kolme koulutusosiota (Opiskelijaa innostavat ja aktivoivat menetelmät 4 op ja Erilainen aikuinen oppija - aikuisoppijan tukeminen opinnoissa 4 op).

Aikataulu:
11.-.12.9.2018 klo 9-15.30
30.-31.10.2018 klo 9-15.30

Kohderyhmä:
Vapaan sivistystyön opetus- ja ohjaushenkilöstö.

Toteutus:
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu lähiopetuksesta ja siihen integroidusta etäopetuksesta. Etäopetuksessa käytetään Adobe Connectia (AC), jonka käyttöä varten tarvitset (mielellään) kiinteän, nopean nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin tai tilamikrofonin. AC toimii selaimessa, joten erityistä ohjelmistoa sen vuoksi ei tarvitse koneelle asentaa. Kerromme mielellämme lisää toteutustavasta ja tarvittavasta välineistöstä etukäteen, ole yhteydessä!

Kouluttaja: Opetusteknologiajohtaja, KM Teemu Moilanen, Ilona IT

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse lounas-, matka- ja majoituskuluista.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset verkkolomakkeella 22.8.2018 mennessä. Koulutukseen otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Mikäli peruutat osallistumisesi ennen ilmoittautumisajan päättymistä, emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: suunnittelija Esa Posio, p. 040 4844 074, etunimi.sukunimi@ulapland.fi