• Weboodi
  • Optima
  • Moodle
Koulutuskalenteri

Tukea ja joustoa koulupolkuun 3 op (Rovaniemi)

11.12.2018–20.2.2019 12:00–17:30

181404_oph_rahoittaa_rgb.png
Koulutuksen tavoitteena on perehtyä opetusjärjestelyihin sekä oppimisen ja koulunkäynnin tukeen, jotka mahdollistavat jouston koulupolun eri vaiheissa etenkin vaativan erityisen tuen oppilaiden kohdalla. Tavoitteena on myös oppia tunnistamaan oppilaiden yksilölliset tarpeet ja löytää ne kolmiportaisen tuen keinot, joilla niihin vastataan oikea-aikaisesti. Koulutuksen aikana pohditaan, miten oppilaan vahvuudet saadaan käyttöön ja tukemaan arjen toimintaa. Osallistuja oppii hyödyntämään ohjausta ja konsultaatiota oppimisen ja koulunkäynnin tukitoimena.

Kohderyhmänä on esi- ja perusopetuksen henkilöstö laajasti. Toteutuksessa hyödynnetään myös monitarpeisten vaativan erityisen tuen oppilaiden opetuksen järjestäminen.

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta.

Koulutus toteutetaan neljänä lähipäivänä Lapin yliopistossa, joihin osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä. Ennen lähipäiviä osallistujat orientoituvat kuhunkin tulevaan teemaan etätehtävän muodossa. Kouluttajina toimivat Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Tervaväylän asiantuntijat.

Ti 11.12.2018 klo 12.00-17.30, luentosali  F2059 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 2. krs.)
Oppilaan haasteet: ymmärrystä, oivallusta ja tekoja arkeen
- Keinoja, joilla oppilasta voidaan tukea ryhmässä, kun oppilaan haasteet vaikuttavat koko ryhmän toimintaan
- Laaja-alainen osaaminen ja oppilaan toimintakyky
Yksilölliset tarpeet ja kolmiportainen tuki
- Vuosiluokkiin sitomaton opetus
- Opiskelun erityiset painoalueet eriyttämisen menetelmänä
- Erityinen tuki ja pidennetty oppivelvollisuus
Kouluttajana ohjaava opettaja Sanna Komu

To 17.1.2019 klo 12.00-17.30, luentosali F2060 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 2. krs.)
Yhteisöllistä työtä ja yksilöllistä tukea – oppilashuolto nyt
- Yhteisöllinen ja yksilökohtainen oppilashuolto
- Oppilashuolto – oppilashuoltolain mukaisen yksilökohtaisen oppilashuollon ja perusopetuslain mukaisen oppimisen ja koulunkäynnin tuen eroavuudet
Kouluttajana apulaislehtori Johanna Pulkkinen

Ti 5.2.2019 klo 12.00-17.30, luentosali Ss103 (Kasvatustieteiden tiedekunta, D-siipi, 1. krs.)
Koulunkäyntikyky – mitä se on?
- Miten lapsen ja nuoren koulunkäyntikykyä arvioidaan
- Koulunkäyntikyvyn aleneminen ja oppimisen haasteet
- Oppimisen ja koulunkäynnin tuki – miten esteistä on mahdollista selvitä
Kouluttajana ohjaava opettaja Maria Laiho

Ke 20.2.2019 klo 12.00-17.30, luentosali 8 (Oikeustieteiden tiedekunta, C-siipi, 1. krs.)
Ohjaus- ja konsultaatio työyhteisön osaamista vahvistamassa
- Oman oppimistehtävän purku
- Ohjaava ja konsultoiva työote