• Weboodi

Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi

Suosittu ja kiitelty työyhteisösovittelun koulutusohjelmamme käynnistyy jälleen!

Työyhteisösovittelu on tehokas työkalu työyhteisöjen ristiriitojen ratkaisemiseen. Sen tavoitteena on puuttua työyhteisössä esiintyviin ristiriitoihin, lisätä työntekijöiden vuorovaikutustaitoja, palauttaa työrauha ja parantaa työilmapiiriä. Sovittelu toimii myös ennaltaehkäisevästi, sillä se luo konfliktin hallinnan osaamista työyhteisöön. Koulutettu sovittelija ohjaa prosessia, osittain ratkaisukeskeisillä menetelmillä. Tavoitteena on, että lopputuloksena asianosaiset löytävät itse ratkaisun. Sovittelijan tehtävänä on varmistaa, että kaikki osapuolet tulevat kuulluiksi sekä luoda ilmapiiri, joka sallii tunteiden käsittelyn, moraalisen pohdinnan ja arvokeskustelun.

SISÄLTÖ

Tässä koulutusohjelmassa perehdytään työyhteisösovittelun perusteisiin, teoriapohjaan ja sovellettavaan lainsäädäntöön, harjoitellaan sovittelua kokeneiden työyhteisösovittelijoiden johdolla ja tutustutaan työyhteisösovittelun erilaisiin sovelluksiin eri organisaatioissa. Koulutus antaa valmiudet toimia työyhteisösovittelijana ja pohjaa rakentaa organisaatioihin soveltuvia työyhteisösovittelun malleja.

1. Johdanto työyhteisösovitteluun, 2 op (verkko-opintoina joustavasti)
2. Työyhteisösovittelun käytännöt, 2 op: 24.-25.1.2019, 14.2.2019 (verkkoluento), 1.3.2019
3. Sovittelijan taito- ja työkalupakki, 6 op: 11.-12.4.2019
4. Työyhteisösovittelu organisaatioissa, päätöspäivä: 21.11.2019

KENELLE?
Koulutus soveltuu mm. johto- ja esimiestehtävissä toimiville, työelämän kehittäjille, HR-asiantuntijoille, suunnittelijoille, työterveyshuollon henkilöstölle, työsuojeluvaltuutetuille, luottamusmiehille, henkilöstökonsulteille sekä muille henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa ja välineitä työelämän ristiriitatilanteiden kohtaamiseen ja rakentavaan käsittelyyn.

10 op:een koulutuskokonaisuus on tarkoitettu henkilöille, jotka aikovat toimia jatkossa itse työyhteisösovittelijana. Yleisellä tasolla työyhteisösovittelusta kiinnostuneiden on mahdollista osallistua pelkästään verkkopohjaiseen Johdanto työyhteisösovittelu- osioon (2op). Tämä vaihtoehto voi olla sopiva esim. henkilöstöhallinnon tehtävissä työskenteleville, joiden organisaatioissa harkitaan työyhteisösovittelun käyttöönottoa.

MITEN?
Koulutus alkaa verkkopohjaisella johdantojaksolla 10.12.2018. Verkko-opinnot voi aloittaa myös myöhemmin ja suorittaa joustavasti tammikuun 15.1.2019 mennessä. Koulutustoteutus sisältää:
- Lähipäiviä 6 kpl
- Verkko-opiskelua
- Pienryhmätyöskentelyä ja sovitteluharjoituksia
- Kirjallisuuteen perehtymistä
- Koulutusteemoihin liittyviä tehtäviä
- Oman sovittelucasen ja sen raportoinnin
- Vertaisryhmätapaamisia 3 kpl

HINTA:

Työyhteisösovittelukoulutus 10 op: osallistumismaksu 2 600€ (+ 24% ALV)
Hinta sisältää yhden lisäosallistujan samasta organisaatiosta johdanto-osioon ja päätöspäivään. Itsenäiset ammatinharjoittajat voivat kutsua valitsemansa yhteistyökumppanin.

Johdanto työyhteisösovitteluun 2 op: osallistumismaksu 350€ (+ 24% ALV)

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta:ilmoittautumislomake

PERUUTUSEHDOT: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli peruutat osallistumisesi viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää, emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme täyden osallistumismaksun. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

LISÄTIEDOT:
kehittämisen asiantuntija Piia Kilpimaa, etunimi.sukunimi@ulapland.fi, p. 040 4844424

Varaamme oikeudet koulutusohjelman muutoksiin.