Koulutuskalenteri

Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi

Koulutuskokonaisuus on suunnattu kuntien ja näiden omistamien liikelaitosten johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville.

Sisältö ja tavoitteet

Koulutusohjelman sisällöissä on huomioitu kunta-alan erityispiirteet ja nähtävissä olevat ajankohtaiset muutostrendit. Keskeisinä johtamiseen vaikuttavina muutostrendeinä nähdään muun muassa:
- sote-uudistuksen vaikutukset kuntaorganisaatioon ja palvelujärjestelmään,
- verkostoihin ja kumppanuuksiin pohjautuvan toiminnan laajentuminen,
- strategialähtöisen henkilöstöjohtamisen ja -tuottavuuden korostuminen johtamisessa,
- kuntalaisten kuulemiseen ja osallistamiseen pohjautuva palvelujen kehittäminen.

Tavoitteena on perehdyttää osallistujat kuntajohtamisen lähestymistapoihin, välineisiin sekä niiden soveltamiseen käytännössä. Koulutusohjelman tavoitteena on kehittää johtamiseen ja kehittämistyöhön liittyvää osaamista. Koulutusohjelmaan sisältyy kehittämisprojekti, joka voidaan kytkeä oman organisaation kehittämistoimintaan. Koulutus tarjoaa puitteet osallistujien verkostoitumiselle ja kokemusten vaihdolle.

Toteutus

Koulutusohjelma sisältää viisi koulutusjaksoa, jotka sisältävät 2-4 lähipäivää. Koulutusjaksoihin liittyy kehittämistehtäviä, jotka linkittyvät osallistujien oman työn kehittämiseen tai organisaatiossa käynnissä oleviin kehittämisprojekteihin.

Koulutus kestää 1½ vuotta. Se sisältää kehittämistehtäviin liittyvää etäohjausta ja työskentelyä verkkoympäristössä. Osa koulutuspäivistä toteutetaan verkkokoulutuksena.

Koulutus käynnistyy lokakuussa -17 ja päättyy toukokuussa -19. Tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan pian.

Asiantuntijat: Koulutuskokonaisuudesta vastaa professori Antti Syväjärvi. Kouluttajina ja asiantuntijoina toimivat Lapin yliopiston strategisen johtamisen ja henkilöstöjohtamisen asiantuntijat. Lisäksi koulutuksessa käytetään vierailevia alustajia, jotka tuovat koulutukseen käytännön kokemuksia tai uusinta tutkimustietoa.

Muutokset ohjelmaan ja aikatauluihin mahdollisia.

Koulutuksen hinta4900 € + alv 24 % / osallistuja. Hinta sisältää opetuksen, ohjauksen ja luentomateriaalit. Osallistujamäärän ollessa samasta työyhteisöstä 3-5 henkilöä ryhmähinta on 4500 € / osallistuja.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 15.8.2017 mennessä. Katso peruutusehdot alta.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli peruutat osallistumisesi ennen virallisen ilmoittautumisajan päättymistä emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme täyden osallistumismaksun. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: koulutus- ja kehitysjohtaja Antti Koski, p. 040 736 8481, etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi.