• Weboodi
  • Optima
  • Moodle
Koulutuskalenteri

Vauhtia, vallattomuutta ja vaarallisia tilanteita - kasvatuksellisia keinoja muutokseen 3 op (Rovaniemi)

13.3.2019 12:00–7.5.2019 17:30

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Koulutuksen tavoitteena on löytää myönteisiä ratkaisuja tilanteiden hallintaan, haastavan käyttäytymisen ehkäisemiseen ja vähentämiseen. Tavoitteena on myös vahvistaa osallistujien ryhmänhallintataitoja ja valmiuksia ohjata haastavasti käyttäytyvää oppilasta sekä vahvistaa työrauhaa ja turvallisuutta opetusryhmissä. Koulutuksen aikana etsitään yhdessä ratkaisuja osallistujien arjen tilanteisiin. Päivät sisältävät elementtejä, joilla tuetaan myös työssä jaksamista.

Koulutus koostuu viidestä lähipäivästä (ei etäyhteys -mahdollisuutta) sekä omaan työhön liittyvästä soveltavasta tehtävästä. Työtapoina ovat luennot, keskustelut ja oman työn seminaarit, jolloin hyödynnetään osallistujien kokemuksia haastavan käyttäytymisen kohtaamisesta ja ongelmien ratkaisuista. Koulutuspäivät järjestetään Rovaniemellä, Lapin yliopistolla. Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään tai arjessaan haastavaa käyttäytymistä.

Kouluttajat: Kouluttajina toimivat Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Tervaväylän asiantuntijat Anna-Kaisa Sipilä (ohjaava opettaja), Maria Laiho (ohjaava opettaja) ja Riikka Pesonen (konsultoiva ohjaaja)

Aikataulu:
Ke 13.3.2019 klo 12-17.30, sali F4014 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 4. krs.)

Haastavan käyttäytymisen muotoja arjessa ja mitä haastavan käyttäytymisen taustalla
Kouluttajana ohjaava opettaja Anna-Kaisa Sipilä

To 28.3.2019 klo 12-17.30, sali F4014 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 4. krs.)

Voimavarat näkyviksi ja käyttöön sekä myönteisen toimintakulttuurin ulottuvuuksia
Kouluttajana ohjaava opettaja Maria Laiho

Ti 9.4.2019 klo 12-17.30, sali F4017 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 4. krs.)

Kasvatuksellinen kuntoutus – keinoja muutokseen

Kouluttajana konsultoiva ohjaaja Riikka Pesonen

Ke 24.4.2019 klo 12-17.30, sali F4014 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 4. krs.)

Ammattilaisen oma jaksaminen ja työyhteisön hyvinvointi

Kouluttajana ohjaava opettaja Anna-Kaisa Sipilä

Ti 7.5.2019 klo 12-17.30, sali F4017 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 4. krs.)

Vinkeistä voimavaroiksi – oman työn seminaari ja koulutuskokonaisuuden koonti
Kouluttajana ohjaava opettaja Maria Laiho

Haku:
Koulutukseen ilmoittautuminen TÄSTÄ
HUOM! Koulutukseen EI voi osallistua etänä.

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö Katja Norvapalo P. 040 484 4185