Koulutuskalenteri

Visuaalisuudella voimaa fasilitointiin! 2 op

7.2.2018–1.3.2018 9:15–15:45

"Uskomme oppimisessa yhdessä treenaamiseen. Erityisesti fasilitointitaitoja opittaessa pelkkä luento ja kuuntelu eivät riitä. Kädet pannaan yhdessä saveen ja kynä otetaan kirjaimellisesti käteen - arjen tilanteisiin sovellettuna. Teoriaa/ajatussyöttöjä, kokeiluja ja reflektointia sopivasti vuorotellen, turvallisessa vertaisoppimisporukassa." - Vilma Mutka & Tiina Hoskari

kuva2.jpg

Valmennuksen tavoitteet:

Fasilitointi tarkoittaa yhteistoiminnan ja ryhmäprosessien suunnittelua ja toteuttamista. Fasilitointi tarkoittaa suppeammassa merkityksessä kokousten suunnittelua ja johtamista. Fasilitointi keskittyy rikastavan ja rakentavan yhteistyön edellytysten luomiseen. Fasilitaattori "opettaa kalastamaan", eli hän auttaa ihmisiä tekemään sen itse.

Sukelletaan 1+1 päivän ajan osallistavaan työskentelyyn ja otetaan haltuun osallistavia fasilitointi- ja visuaalisen ajattelun menetelmiä. Keskitytään osallistujien erilaisiin näkökulmiin käytännönläheisesti, mm. jokaisen omat arjen tavoitteet ja kehittämisprojektit. Rakennetaan ymmärrystä fasilitoivasta johtamisesta, fasilitaattorin rooleista ja tärkeimmistä tehtävistä. Kaksipäiväinen valmennus energisoi ja auttaa oppimisryhmää myös luomaan verkostosuhteita!

Toteutus:

Koulutus sisältää ennakkotehtävän, kaksi toiminnallista työskentelypäivää Lapin yliopistolla sekä niiden väliin sijoittuvaa itsenäistä menetelmien harjoittelua (välitehtävä).

ke 7.2.2018 klo 9.15 - 15.45:
Sukellus fasilitointiin ja visuaaliseen ajatteluun

- Ymmärryksen ja kontekstin luonti: johdatus fasilitointiin
- Visuaalisuus oppimisprosessin tukena: prosessit ja menetelmät
- Käytännön harjoittelua (oman casen edistämistä)
- Päätös ja katse eteenpäin: päivän opit

to 1.3.2018 klo 9.15 - 15.45:
Opitaan kokeluista, sukelletaan syvemmälle

- Kokeilujen oppien kiteyttäminen ja jakaminen
- Visuaalisuus oppimisprosessin tukena: lisää menetelmiä
- Käytännön harjoittelua
- Päivän oppien arviointi: 5 vinkkiä jatkoon

Asiantuntijat:

Valmentaja Vilma Mutka (www.mukamas.fi)
Vilman missio on luoda uutta osaamista ja paikkoja osallistavalle johtamiselle. Visiona on luoda oppimismuotoilun liike, movement – joka auttaa ihmisiä löytämään lisää merkitystä, hauskuutta ja ketteryyttä työhönsä. Vilma on lähes 20 vuoden ajan tuonut tuhansia ihmisiä yhteen, kohtaamaan, kehittämään ja oppimaan yhdessä. Valmentajan ja fasilitaattorin työssään Vilma on nähnyt käytännössä, kuinka dialogi ja tarinoiden jakaminen yhdistettynä kokeiluihin ja toimintaan tuottaa parasta tulosta kehittämisessä.

Twitter: @VilmaMutka
LinkedIn: vilmamutka

kuva vilma.jpg

Valmentaja Tiina Hoskari (www.kuvitellen.fi)
Tiina on ennakkoluuloton piirustelun pioneeri ja valmentaja. Tiina on elävä esimerkki siitä, miten visuaalisuuden kautta voidaan ratkaista keskittymisvaikeuksia tai oppimisen haasteita. Tarjoamalla visuaalisia apuja oppimiseen, saadaan myös haastavammat kokonaisuudet vattua helposti oivallettavaan muotoon. Tiina on vuodesta 2010 valmentanut ihmisiä visuaalisen ajattelun ja graafisen fasilitoinnin pariin. Hän on ollut ensimmäisiä alansa pioneerejä Suomessa. Tiina nauttii ihmisten innostamisesta ja mallintamisesta ja asioiden tutkimisesta metaforia ja tarinoita hyödyntämällä.

Instagram: @Kuvitellen
Twitter: @kuvitellenellen
LinkedIn: tiinahoskari

kuva tiina.jpg

Hinta:
Valmennuksen hinta on 620 e / osallistuja + alv 24 %. Hinta sisältää koulutusmateriaalin, aloituspäivän aamukahvit sekä REAL-oppimisalustan käytön koulutuspäivien väliajalla.

Ilmoittautuminen:
Sitovat ilmoittautumiset sähköisellä ilmoittautumislomakkeella torstaihin 18.1.2018 mennessä. Koulutukseen otetaan maksimissaan 22 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli peruutat osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, perimme 40% osallistumismaksusta ja kokonaan peruuttamatta jättämisestä perimme täyden osallistumismaksun.

Lisätiedot: koulutuspäällikkö Niina Alapuranen, p. 040 515 6544, etunimi.sukunimi@ulapland.fi