Väitöskirjat
 
9789523370043.jpg

”Ei tarvi pelätä, että ois erilainen”. Etnografinen tutkimus pohjoissuomalaisten kuulovammaisten lasten vertaistukiryhmätoiminnasta

26.5.2017

Maarit Lasanen

Minkälaista on kuulovammaisten lasten vertaistukiryhmätoiminta? Miksi on tärkeää panostaa vertaistukiryhmätoiminnan toteuttamiseen ja saatavuuteen?

Tässä teoksessa pohjoissuomalaiset kouluikäiset kuulovammaiset lapset kertovat kokemuksistaan vertaistukiryhmätoiminnasta, jonka tavoitteena oli antaa lapsille mahdollisuus kokoontua yhteen pitkienkin välimatkojen takaa ja tutustua toisiin kuulovammaisiin.

Vertaistukiryhmätoiminnassa mukana oleminen antoi kuulovammaisille lapsille monenlaista tukea ja apua niin arkeen kuin oman kuulovamman hyväksymiseen sekä vahvisti toiveikkuutta tulevaisuuteen.

Tutkimus osoittaa, että lasten on tärkeää saada olla mukana toiminnan suunnittelussa. Heillä on paljon ideoita, joita kuulemalla vertaistukiryhmätoimintaa voidaan edelleen kehittää yhä paremmin vastaamaan osallistujien tarpeita.

Tutkimuksen johtopäätöksenä on, että jokaiselle maamme kuulovammaiselle lapselle olisi turvattava mahdollisuus osallistua säännöllisesti kokoontuvaan vertaistukiryhmätoimintaan. Tutkimus antaa välineitä vertaistukiryhmätoiminnan organisoimiseen.

Open_Access_logo_40px.png

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK