• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan uutiset
 
lassi_heininen.jpg

Lassi Heininen luennoi Lapista Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa maanantaina 15.4.

9.4.2019

Lappi-osaston luentosarja “Mitä tapahtuu todella” päättyy Arktisen politiikan (emeritus) professori ja tutkimusjohtaja Lassi Heinisen (Helsingin yliopisto) luentoon Lappi maailmassa - globaali Lapissa.

Lappi on Suomen kansainvälisin alue Ruotsin, Norjan ja Venäjän naapurina. Lappi on myös kansainvälisen arktisen yhteistyön keskus, jossa ympäristöyhteistyö alkoi, EU:n pohjoinen ulottuvuus julistettiin ja Arktisen neuvoston Suomen isännöimät kokoukset pidetään. Toukokuussa tämä asema saa vahvistuksen kahdeksan arktisen maan ulkoministerien ja arktisten alkuperäiskansajohtajien kokouksessa Rovaniemellä.

Luennossa Heininen käy läpi Lapin kansainvälisen aseman kehitystä eri kansainvälistymisen kehillä toisen maailmansodan saksalaisajasta alueellistumisen ja Euroopan integraation kautta kansainväliseen arktiseen yhteistyöhön sekä matkailijoiden ryntäykseen. Miten analysoida Lapin kansainvälistä asemaa alati muuttuvassa ja epävarmuuksien maailmassa sekä arvioida globaalisaation läsnäoloa ja monimuotoisia vaikutuksia Lapissa ja sen ihmisten tulevaisuudelle?

Maanantaina 15.4. klo 18 Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa. Vapaa pääsy.

Luentoa voi seurata myös suorana Lapin kirjastojen YouTube-kanavalla

Lisätietoja:

mari.ekman@rovaniemi.fi, puh 016 322 2005

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK