Yliopistoyhteisö
Anna Muotka
Aini Linjakumpu. Kuva: Anna Muotka

Aini Linjakumpu Suomen Akatemian toimikunnan puheenjohtajaksi ja Pigga Keskitalo strategisen tutkimuksen neuvostoon

7.6.2024

Valtioneuvosto on asettanut Suomen Akatemialle tieteelliset toimikunnat ja strategisen tutkimuksen neuvoston toimikaudelle 1.1.2025–31.12.2027. Ehdokkaita luottamustoimielimiin kysyttiin tutkimusyhteisöltä, ja valtioneuvosto teki päätökset opetus- ja kulttuuriministeriön esittelystä.

Suomen Akatemialla on kolme tieteellistä toimikuntaa. Toimikunnat myöntävät rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, seuraavat rahoituksen vaikuttavuutta ja edistävät tutkimusta yhdessä Akatemian muiden toimielinten kanssa.

Lapin yliopiston uskontojen ja kulttuurien politiikan professori Aini Linjakumpu nimitettiin kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan puheenjohtajaksi.

Pigga Keskitalo
Pigga Keskitalo. Kuva: Kimmo Pallari

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tiedettä. Tutkimuksen avulla etsitään konkreettisia ratkaisuja suuriin ja monitieteistä otetta vaativiin haasteisiin.

Lapin yliopiston arktisten koulutuskysymysten professori Pigga Keskitalo asetettiin jäseneksi strategisen tutkimuksen neuvostoon.

Opetus- ja kulttuuriministeriön uutinen 6.6.2024