• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Matkailu
 
NuccioMazzullo_Arktikum_kuvaMariaPaldanius.jpg

Arktikumiin avataan Italian kunniakonsulaatti

18.9.2018

Rovaniemelle Arktikumiin avataan syyskuussa Italian kunniakonsulaatti. Kunniavarakonsulin tehtävää on hoitanut syksystä 2016 alkaen Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkijatohtori Nuccio Mazzullo.

Kunniavarakonsulin tehtävänä on suojella edustamansa valtion etuja ja avustaa sen kansalaisia ja yrityksiä Suomessa. Kunniakonsulaatit täydentävät Italian edustustoverkkoa, jonka muodostavat Helsingissä sijaitseva suurlähetystö ja konsuliverkosto. Lapin matkailu on lisännyt tarvetta palvella Italian kansalaisia myös Rovaniemellä. Ennen Mazzulloa kunniavarakonsulin tehtävää Rovaniemellä hoiti jo edesmennyt emeritusprofessori Seppo Aho.

Mazzullo aloitti kunniavarakonsulina elokuussa 2016 ja edellisenä vuonna Italian presidentti Sergio Mattarella myönsi Mazzullolle ritarin arvon ”Officer of The Order of the Star of Italy”. Arvo myönnettiin arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä Italian ja sen arktisten suhteiden hyväksi ulkomailla ja Suomessa. Nuccio Mazzullo on antropologi ja hän on työskennellyt Arktisessa keskuksessa vuodesta 2007 lähtien. Tutkimuksessaan hän on erikoistunut Suomen Lappiin ja erityisesti saamelaiskulttuuriin ja poronhoitoon. Suomeen hän saapui ensimmäistä kertaa kenttätöihin vuonna 1990 ja sen jälkeen hän on työskennellyt Suomessa ja Manchesterissa.

Lisätietoja:

Lue 17.9. julkaistu Kasvo-juttu Nuccio Mazzullosta.

Italian suurlähetystön verkkosivut 

Nuccio Mazzullo
Italian kunniavarakonsuli, Rovaniemi
tutkijatohtori, Lapin yliopiston Arktinen keskus
+358 40 484 4295, rovaniemi.onorario(at)esteri.it


Kuva: Maria Paldanius
LaY/AK/JW

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK