• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2019
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Arktista pedagogiikkaa II: saamelaisopetuksen digiverkosto-hanke

13.3.2019

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Lapin yliopisto ovat vuoden alussa käynnistäneet Euroopan sosiaalirahaston (ESR)-rahoitteisen Arktista pedagogiikkaa II saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeen, jossa syvennetään digiteknologiaa hyödyntävää pedagogiikkaa.

Hankkeen tavoitteena on edistää kohderyhmien verkostoitumista etäyhteyksiä ja digitaalisuutta hyödyntäen, lisätä hankkeen kohderyhmien digitaalista osaamista ja erilaisten digialustojen, esimerkiksi tuotanto- ja jakelualustojen sujuvaa käyttöä ja tukea hankkeen kohderyhmiä toteuttamaan opetussuunnitelmien ja ammatillisen koulutuksen toteutus- ja arviointisuunnitelmien mukaista opetusta ja koulutusta lisäämällä kohderyhmien teknologioihin ja uuteen toimintakulttuuriin liittyvää osaamista. Lisäksi tavoitteena on luoda malli, miten saamelaiskulttuurikoulutusta voidaan toteuttaa erilaisille kohderyhmille digitalisaatiota hyödyntäen.

Hanke jalkautuu ensimmäiseksi Inarin kunnan alueella Toivoniemen porotalousopiskelijoiden pariin, joiden kanssa tarkastellaan työelämätarpeisiin soveltuvia digitaalisia sovelluksia. Samalla etsitään ratkaisuja siihen, kuinka työelämän ja opiskelun voi joustavasti yhdistää. Lapin yliopiston kanssa kehitellään myös tutkimusperustaisia ammattiopintoja. Hankkeessa toimivat Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta projektipäällikkö Unni Länsman ja projektityöntekijä Tarja Huhtala ja Lapin yliopistosta vastaavatutkija Pigga Keskitalo ja tutkija Satu-Maarit Frangou.

Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Saamelaiskäräjät sekä Enontekiön, Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kunnat. Hankkeessa luodaan työelämän digitalisaation huomioivia koulutusmalleja, joissa iältään, koulutustaustaltaan ja tavoitteiltaan erilaiset opiskelijat saavat yksilöllistä opetusta asuinpaikasta riippumatta. Kehittämistoiminta tapahtuu yhdessä yliopiston, saamelaisalueella toimivien koulutusverkostojen ja opettajien kanssa.

Hanke päättyy joulukuussa 2020.

Lisätietoja:

Unni Länsman, Saamelaisalueen koulutuskeskus
puh. 050-502 1357
unni.lansman@sogsakk.fi

Pigga Keskitalo, Lapin yliopisto, Kasvatustieteiden tiedekunta
puh. 040-4844153
pigga.keskitalo@ulapland.fi

Satu-Maarit Frangou, Lapin yliopisto, Mediapedagogiikkakeskus
puh. 040-4844492
satu-maarit.frangou@ulapland.fi

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK