• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Lahjoitusuutiset
 
brp.jpg

BRP osallistui 20 000 eurolla yliopiston varainhankintaan

2.11.2016

Lynx ja Ski-Doo -moottorikelkkoja ja Can-Am 6x6 -mönkijöitä Rovaniemellä valmistava BRP Finland Oy on lahjoittanut 20 000 euroa Lapin yliopiston varainhankintaan. Yritys kohdensi lahjoituksensa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnalle.

Lahjoituksen vastaanotti 2.11.2016 Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola. Lahjoitus on osoitettu taiteiden opetuksen ja tutkimuksen rahastoon.

– Lahjoitus taiteiden tiedekunnalle oli meille luonteva valinta, sillä sekä vaatesuunnittelu että teollinen muotoilu ovat liiketoiminnallemme tärkeitä kilpailutekijöitä. Värien ja trendien lisäksi ratkaisevia tekijöitä suunnittelussa ovat vaatteiden tekniset ominaisuudet. Palvelumuotoilun avulla vaatteet ja asusteet rakentavat kelkkailukokemusta. Lapin yliopistossa opetettava vaatesuunnittelu vastaa juuri tähän tarpeeseen ja olemmekin työllistäneet vuosien varrella useamman Lapin yliopistosta valmistuneen vaatesuunnittelijan, BRP Finlandin toimitusjohtaja Jukka Jokinen sanoo.

Taiteiden tiedekunnan dekaani Timo Jokelan mukaan BRP ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta jakavat keskenään näkemyksen arktisesta palvelumuotoilusta ja olosuhdeosaamisesta.

– BRP:n ja tiedekunnan välinen yhteistyö tukee tiedekuntaa arktisena palvelumuotoilun- ja olosuhteiden osaajana, tutkijana ja kehittäjänä, Timo Jokela kiteyttää.

BRP on järjestänyt jo useana vuotena design-kilpailun Lapin yliopiston palvelumuotoilun opiskelijoille. Kilpailun kautta opiskelijat ovat nostaneet esille uusia ideoita BRP:n tulevaisuuden tarpeisiin ja toisaalta kilpailussa parhaiten pärjänneet ovat päässeet harjoitteluun yrityksen tehtaille Kanadaan.

– Desing-kilpailu on hyvä esimerkki siitä, kuinka yhteistyö alueella toimivan yrityksen kanssa kouluttaa opiskelijoitamme kansainvälisyyteen sekä vahvistaa opiskelijoiden polkua työelämään, rehtori Mauri Ylä-Kotola lisää.

Kuvassa Design-kilpailuun osallistuneita opiskelijoita vuodelta 2011. Vasemmalla BRP:n design- ja innovaatiotoiminnan johtaja Denys Lapointe.

Tietoja BRP:stä

BRP (TSX:DOO) on maailman johtava motorisoitujen vapaa-ajan ajoneuvojen suunnittelija, kehittäjä, valmistaja, jakelija ja markkinoija. BRP:n tuotteita myydään 107 maassa ja sen tuotemerkkeihin kuuluvat Ski-Doo- ja Lynx-moottorikelkat, Sea-Doo -vesijetit, Can-Am -mönkijät sekä rinnakkain istuttavat mönkijät, Spyder-roadsterit, Evinrude-perämoottorit sekä Rotax-suihkupropulsiomoottorit. Tuotemerkkien lisävarusteet, varaosat ja vaatteet täydentävät BRP:n tuotevalikoimaa. BRP:n vuosittainen myynti on yli 3 Mrd CA$ ja se työllistää noin 7 900 henkilöä ympäri maailmaa.

www.brp.com

@BRPnews

Ski-Doo, Lynx ja BRP-logo ovat Bombardier Recreational Products Inc.:n tai sen tytäryhtiöiden omistamia tavara-merkkejä.

Lisätietoja:

Jukka Jokinen
Toimitusjohtaja, BRP Finland Oy
jukka.jokinen@brp.com
Puh. 040 752 7458

Mauri Ylä-Kotola
Rehtori, Lapin yliopisto
mauri.yla-kotola@ulapland.fi
Puh. 0400 276 288

Timo Jokela
dekaani, taiteiden tiedekunta
timo.jokela@ulapland.fi
Puh. 040 739 6034

Heikki Autto
Yhteyspäällikkö, Lapin yliopisto
heikki.autto@ulapland.fi
Puh. 040 484 4330

L/Viestintä/OT


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK