• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset
28.1.2013

F-siiven korjaukset alkavat

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan (F‐siipi) korjaukset aloitetaan kellarikerroksen musiikkitiloista tammikuussa 2013. Tavoitteena on, että musiikkitilat ovat käyttövalmiit syyslukukauden 2013 alussa.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan (F-siipi) rakenteissa ja ilmanvaihdossa havaittujen puutteiden korjausten kokonaissuunnittelu on käynnistynyt. Vararehtori Jukka Mäkelä on tyytyväinen siitä, että kaikki taloon liittyvät tutkimukset on saatu tehtyä ja korjaussuunnittelu on nyt täydessä vauhdissa. Korjaustyöt alkavat täydellä laajuudella syksyllä 2013 ja Mäkelä uskoo, että tiloihin päästään muuttamaan takaisin syksyllä 2015.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n asiantuntijaraati kokoontui Rovaniemellä joulukuussa 2012 käsittelemään F-siiven tutkimusaineistoa. Korjausta edellyttäviä rakenteita on lukuisia. Näitä ovat muun muassa rakenteiden ilma-vuodot, vedeneristysten ja vedenpitävyyden puutteet, mikrobivauriot ja tiiveysongelmat sekä kosteusvaurioituneet lattioiden pintarakenteet ja puutteet ilmanvaihtojärjestelmässä. Asiantuntijat kävivät läpi korjausvaihtoehtoja ja linjasivat korjausperiaatteita ja suunnitteluratkaisuja.

F-siiven korjausten pää-suunnittelusta vastaa Ramboll Oy ja rakennuttajakonsulttina toimii Pöyry CM Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa HP-Arkkitehdit Oy, rakennesuunnittelusta Ramboll Oy ja LVIA-suunnittelusta Airix Talotekniikka Oy/Lvi-Insinööritoimisto Viden. Sähkösuunnittelusta vastaa Sähköinsinööritoimisto Esko Laakso Oy. Akustiikan suunnittelu tilataan Akukon Oy:ltä. AV-suunnittelun tekee Decorat Oy.

Lisätietoja:
Jarmo Perkiö, johtava kiinteistönpidon asiantuntija, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, jarmo.perkio(at)sykoy.fi
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n sisäilmatiedote kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.ulapland.fi/sisailma  


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK