UutiskuvaFoloFoorumi_4_9_2017_Ihmisarvo_550x367.jpg

Folo-foorumissa Rovaniemellä keskustellaan maahanmuuttajien ihmisarvosta työelämässä

25.9.2017

Lapin yliopiston koordinoima Foreign Lounge (FOLO) -hanke kutsuu lappilaisia eri alojen toimijoita, päätöksentekijöitä ja asukkaita keskustelemaan maahanmuuttajataustaisten henkilöiden ihmisarvosta työelämässä Folo-foorumiin Rovaniemelle 4. lokakuuta. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään klo 14–16.30 Santa’s Hotel Santa Clausissa (Korkalonkatu 20) otsikolla Tasa-arvosta tasavertaisuuteen.

Ihmisarvo on moraalinen ja juridinen käsite, jonka mukaan ihmisellä on arvo sinänsä. Ihmisen moraaliseen luonteeseen, ihmisyyteen, kuuluu ihmisarvo. Ihmisarvo on ihmisoikeuksien perusta. Yhteisten oikeuksien tarkoituksena on taata jokaiselle ihmiselle arvokas elämä. Ihmisoikeudet, toisin kuin ihmisarvo, liittyvät läheisesti poliittiseen ja sosiaaliseen ympäristöön ja ilman tätä yhteyttä ihmisoikeuksia ei voi olla.

Rovaniemen kaupunki julistautui 14.8. kaupunginhallituksen päätöksellä syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kertoo tilaisuudessa, mitä päätös tarkoittaa käytännössä ja kuinka kaupunki päätöksellään takaa paremmat ihmisoikeudet kaikille asukkailleen. Lisäksi tasa-arvosta ja tasavertaisuudesta saapuu keskustelemaan ylitarkastaja Peter Kariuki oikeusministeriön yhteydessä toimivasta Etnisten suhteiden neuvottelukunnasta.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille ja siihen pyydetään ilmoittautumaan etukäteen 2.10.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen moein.pourahmarikermani(at)ulapland.fi.

Folo-foorumin järjestää yhteistyössä Lapin kauppakamarin kanssa Lapin yliopiston koordinoima Foreign Lounge (FOLO) –hanke, joka edistää ulkomaalaistaustaisten työnhakijoiden työllistymistä Lapissa. Lähtökohtana ovat maahanmuuttajien olemassa olevat vahvuudet kuten monipuolinen kielitaito ja kulttuurien tuntemus sekä asiakaspalvelutaito. Nyt järjestettävä foorumi on järjestyksessään keskustelusarjan neljäs tilaisuus seitsemän foorumin sarjassa. Hanketta rahoittavat Lapin yliopisto ja Euroopan sosiaalirahasto.

Tervetuloa!

Folo-foorumi: Tasa-arvosta tasavertaisuuteen
4. lokakuuta 2017 klo 14:00–16:30 Santa’s Hotel Santa Claus
Korkalonkatu 29 Rovaniemi
Ohjelma


Lisätietoja:

Kehittämisjohtaja Riitta-Liisa Heikkinen-Moilanen
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 735 7900, riitta-liisa.heikkinen-moilanen(at)ulapland.fi

FOLO-hankkeen verkkosivut: http://www.arcticcentre.org/EN/research/Projects-and-Research-Networks/Other/FOLO/Foreign-Lounge