Yhteiskunta
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Globalisaation haasteet ja mahdollisuudet teemana sosiaalityön tutkimuksen päivillä Rovaniemellä 9.-10.5.2019

6.5.2019

Ilmastonmuutos, pakolaiskriisi, digitalisaatio ja kiihtyvä teknologinen kehitys – kuka näistä hyötyy ja kuka jää osattomaksi? Nämä teemat puhuttavat Rovaniemellä, kun Lapin yliopisto isännöi vuosittaisia Sosiaalityön tutkimuksen päiviä toukokuussa. Päivien teemana on Muuttuvat rajat ja vastuut - globaali ja lokaali sosiaalityössä.

Päivien keynote-puheenvuoron ”Global issues and challenges to local social work” pitää professori emerita Karen Lyons London Metropolitan yliopistosta. Tampereen yliopiston sosiaalityön professori Timo Harrikari ja Pirkko-Liisa Rauhala sosiaalityön dosentti Helsingin yliopistosta puhuvat aiheesta ”Tiivistynyt moderni”. Heidän mukaansa yhteiskuntatutkimuksen tulisi enemmän ottaa huomioon yhtenäisen kansallisen kehityksen rinnalle tulleet digitalisaatio, globalisaatio, ilmastonmuutos ja muuttoliikkeet. Tiivistynyt moderni viittaa näihin muutoksiin, jotka näkyvät kyllä arkipäivässämme, mutta pysyykö sosiaalityön tutkimus ja arki mukana menossa?

Päivillä puhutaan myös hyvinvoinnista saamelaisyhteiskunnassa, kestävän kasvun mittareista, sosiaalityön roolista ilmastonmuutoksessa, pakolaisuudesta, turvapaikanhakijoiden haavoittuvuudesta sekä muista ajankohtaisista ilmiöistä.

Päivien kulkua voi seurata Twitterissä #sttp2019 ja Facebookissa /sosiaalityontutkimuksenpaivat2019.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

Lisätietoja:

https://www.ulapland.fi/FI/Tapahtumat/Sosiaalityon-tutkimuksen-paivat-9-1052019/

Tarja Orjasniemi (p. 040 754 5181)
puheenjohtaja, Sosiaalityön tutkimuksen seura, tarja.orjasniemi@ulapland.fi

Marjo Romakkaniemi (p.040 484 4184)

varapuheenjohtaja, Sosiaalityön tutkimuksen seura, marjo.romakkaniemi@ulapland.fi

Sosiaalityön tutkimuksen seura on vuonna 1998 perustettu tieteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen sosiaalityön tutkijoita ja käytännön toimijoita sekä toimia väylänä sosiaalityön tutkimuksen ja ammatillisten käytäntöjen välillä. www.sosiaalityontutkimuksenseura.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK