• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Yhteiskunta
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus-perjantaiseminaarissa pohditaan Lapin ihmisen identiteettiä

15.3.2019

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus –perjantaiseminaarissa pohditaan 22.3. Lapin ihmisen identiteettiä. Aiheeseen johdattaa dosentti Tapio Nykänen alustuksellaan ”Liioittelua laavulla: Lapin ihmisen identiteetti”.

Perjantaiseminaarin tavoitteena on esitellä yhteiskuntatutkimuksen ajankohtaisia tutkimusaiheita ja tuloksia, keskusteluja ja näkökulmia sekä tarkastella yhteiskuntakriittisesti ajankohtaisia ilmiöitä. Luentojen teema valikoituu kunkin alustajan mielenkiinnon mukaan, eikä noudata tarkkaa etukäteissuunnitelmaa. Yhteistä luennoille on teeman ajankohtaisuus sekä kriittinen ja pähkäilevä ote. Käytännössä kyse voi olla uuden julkaisun tulosten esittämisestä, vierailevan tutkijan puheenvuorosta, ajankohtaiseen ilmiöön tarttuvasta tutkijapuheenvuorosta tai vaikkapa professorin jäähyväisluennosta.

Luentoja järjestetään noin neljän viikon välein, eli käytännössä kerran kuukaudessa. Kunkin luentoseminaarin kesto on maksimissaan kaksi tuntia, muita rakenteellisia ehtoja ei seminaarille aseteta. Pyrkimys on, että perjantaiseminaarista muodostuisi keskusteleva, akateeminen yhdessäoppimisen käytäntö. Tilaisuuteen toivotaan laveasti yleisöä niin henkilökunnasta kuin opiskelijoista. Joka kerralla on tarjolla kahvia, teetä ja pientä napposteltavaa!

Kurssin suorittaminen:

Häiritsevä yhteiskuntatutkimus -perjantaiseminaari on laajuudeltaan 3-5 op:n kurssi. Se suoritetaan luentopassi-käytännön mukaisesti koodilla TUTA0303, Valinnaiset laadullisen tutkimuksen lähestymistavat. Luentopassin periaatteet ja käytännöt kerrotaan seminaarisarjan avauskerralla kuten myös se, mihin kurssin suorittamalla voi saada korvaavuuksia.

HÄIRITSEVÄ YHTEISKUNTATUTKIMUS –PERJANTAISEMINAARI KEVÄÄLLÄ 2019


Perjantaina 1.2.2018, Klo 13.15–15, LS6: Professori Soile Veijola & Vieraat: "Tutkimuksia hitaasta kävelemisestä".

Perjantaina 22.3.2019, Klo 13.15–15, LS 5: Dosentti Tapio Nykänen: ”Liioittelua laavulla: Lapin ihmisen identiteetti”.

Perjantai 26.4. 2019, Klo 13.15–15, LS20/21: Yliopistonlehtori Veera Kinnunen, yliopistonlehtori Sandra Wallenius-Korkalo & panelistit: ”Vaarallinen feministinen tutkimus?”

Perjantai 10.5.2019; Klo 13.15–15, LS6: Tutkijatohtori Saara Koikkalainen (Helsingin yliopisto): ”Brexit ja eurooppalaiset muuttoliikkeet”

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK