Uutiset 2019
 
Uutinen, kuvituskuva 1

Kansainvälisten opiskelijoiden orientaatio avaa syyslukukauden

14.8.2019

Lapin yliopisto toivottaa tänäkin syksynä joukon kansainvälisiä opiskelijoita lämpimästi tervetulleeksi. Yliopiston kansainvälinen opetustarjonta on houkutellut Lappiin yhteensä lähes 200 kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa, yli 30:stä maasta.

Lapin yliopistoon saapuu 155 vaihto-opiskelijaa, 40 kansainväliseen maisterin tutkintoon tähtäävää opiskelijaa sekä 9 tohtorin tutkintoon tähtääviä opiskelijaa.

Vaihto-opiskelijoita saapuu eniten yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan, vaikkakin opiskelijat ovat jakautuneet hyvin tasaisesti tiedekuntien kesken. Eniten vaihto-opiskelijoista saapuu Ranskasta, Saksasta ja Italiasta. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin tutkinto-opiskelijoita saapuu eniten Suomesta, Saksasta ja Kiinasta.

Kansainväliset opiskelijat saapuvat Lapin yliopistoon kurssitarjonnan, turvallisuuden ja ympäristön houkuttamana. Lapin yliopisto osallistui syksyllä 2017 kansainväliseen International Student Barometer (ISB) -kyselytutkimukseen. Tulosten mukaan tärkeimpiä valintakriteerejä Lapin yliopiston kohdalla ovat kurssitarjonta, opiskelun kustannukset ja turvallisuus. Myös maantieteellinen sijainti on yliopistomme keskimääräistä suurempi vetovoimatekijä.

ISB-kyselyyn vastanneiden tutkinto-opiskelijoiden kohdalla opiskelujen kustannukset ovat erittäin painava valintakriteeri. Maksuvelvollisia, EU- ja ETA-maiden ulkopuolisia tutkinto-opiskelijoita aloittaa tänä syksynä 12 kappaletta. EU-maiden kansalaisille korkeakoulututkintoon johtava koulutus Suomessa on edelleen ilmaista. Tohtoriopinnot ovat maksuttomia kaikille.

Ensi viikolla kansainväliset opiskelijat osallistuvat orientaatio-ohjelmaan, joka perehdyttää Suomessa opiskeluun, uuteen ympäristöön ja akateemiseen yhteisöön. Kansainvälistymispalveluiden koordinoima orientaatioviikko on saanut erityskiitosta ja ISB-kyselyssä kansainväliset opiskelijamme olivat maailmanlaajuisesti saamaansa vastaanottoon kaikista tyytyväisimpiä. Orientaatio toteutetaan yhteistyössä Lapin AMK:n, kielikeskuksen ja tiedekuntien edustajien sekä paikallisten toimijoiden kanssa. Mukana menossa ovat Domus Arctican, kaupungin, maistraatin sekä RESIDUUMin edustajat monen muun toimijan ohella.

Tänä vuonna saapuvien perehdyttämisessä on huomioitu erityisesti suomalaisen korkeakoulun opiskelukäytäntöjen ymmärtäminen ja integraatio opiskeluyhteisöön. Viikko toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ylioppilaskunnan, ainejärjestöjen sekä ESN Erasmus Student Network Laplandin kanssa. Kansainvälisten opiskelijoiden kotiutumisessa auttavat tuutorit, eli paikalliset opiskelijat, jotka neuvovat opintojen aloittamisessa, käytännön asioissa ja tutustuttavat uudet opiskelijat uuteen kotikaupunkiinsa. Myös kiitosta saanut ystävätoiminta, Friend Programme, jatkaa kulttuurienvälisten siltojen rakentamista.

Lisätietoja:

Virpi Nurmela
Suunnittelija, Kansainvälistymispalvelut
virpi.nurmela(at)ulapland.fi, +358 40 484 4396

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK