25.2.2016

Käsityön opetuksessa yhteistyöhön Rantavitikan koulun kanssa

Lapin yliopisto on aloittanut uudenlaisen yhteistyön Rantavitikan koulun kanssa käsityön opetuksessa. Yhteistyöprojekti toteutetaan pääosin Lapin yliopiston käsityön tiloissa, ja se huipentuu yhteistapahtumaan 3.3.2016 Harjulammen jäällä.

Rantavitikan koulun 1. luokan oppilaita seuraamassa puun käsittelyä konepajassa
Rantavitikan koulun 1. luokan oppilaita seuraamassa puun käsittelyä konepajassa.

Kasvatustieteiden käsityön perusopinnoissa ja Rantavitikan koulun ensimmäisen luokan käsityönopetuksessa on aloitettu uusi yhteistyöprojekti.

Pilottiprojektin teemana on arktisuus, pohjoisen arktiset eläimet ja tähtikuviot käsityön keinoin. Lapset ja opiskelijat on jaettu heimoihin, joista kukin edustaa yhtä arktista eläintä. Projekti huipentuu kaikkien osallistujien yhteiseen heimopäivään Harjulammen jäällä 3.3.2016 klo 9–12.

Projektissa on mukana 42 oppilasta Rantavitikan peruskoulun 1. luokalta ja heidän kaksi opettajaansa. Lapin yliopistolta projektiin osallistuu 2. vuosikurssin luokanopettajaopiskelijat ja 3. vuosikurssin käsityöhön erikoistuvat luokanopettajaopiskelijat.

Projekti sai alkunsa sekä opettajakoulutuksen että kentällä toimivien opettajien tarpeesta konkretisoida käsityön uutta opetussuunnitelmaa. Siinä korostetaan koulun ulkopuolisia oppimisympäristöjä ja teoslähtöisiä käsityöprojekteja.

Koululaiset pääsivät itsekin nikkaroimaan käsityön yhteistyöprojektissa.

Lisätietoja:

Sanna Mommo