• Weboodi

Kokemuksen_tutkimus_VI_kansi_235x334_px.jpg

Kokemuksen tutkimus VI. Kokemuksen käsite ja käyttö

17.9.2018

Toisinaan henkilökohtaiseen kokemukseen luotetaan niin vahvasti, että tutkittu tieto jää sen jalkoihin. Arkinen ilmiö on kuitenkin myös tieteellinen käsite, jonka parissa lukuisat tutkijat työskentelevät.

Kokemuksen määritelmästä tai merkityksestä ollaan monilla aloilla vielä epävarmoja. Käsitteen määritelmät – ja myös niiden puuttuminen – vaikuttavat siihen, miten käsitettä käytetään ja miten eri tieteenalat kykenevät keskustelemaan kokemuksesta.

Jarkko Toikkasen ja Ira A. Virtasen toimittama teos edistää kansallisten pioneeritieteenalojen työtä ja on ponnekas keskustelunavaus kokemuksen käsitteestä ja käytöstä aloilla, jotka kyllä hyödyntävät kokemusta tutkimuksissaan mutta joissa varsinaisella kokemuksen tutkimuksella ei vielä ole vahvaa perinnettä Suomessa. Kokemuksen tutkimus VI: Kokemuksen käsite ja käyttö sisältää kaksitoista artikkelia, jotka edustavat laajasti kokemuksen tutkimuksen eri tieteenaloja ja edistävät tieteidenvälistä dialogia.

Kokemuksen tutkimus VI: Kokemuksen käsite ja käyttö
Jarkko Toikkanen ja Ira A. Virtanen (toim.)
ISBN 978-952-310-941-4 (nid.)
ISBN 978-952-310-940-7 (pdf)
Lapland University Press 2018
254 sivua