• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Ajankohtaista
 

Kuusi akatemiaohjelmahakua huhtikuussa

20.2.2019

Suomen Akatemian huhtikuun hakuun tulee kuusi akatemiaohjelmahakua. Neljä hakua kohdistuu uusiin ohjelmiin ja kaksi hakua käynnissä oleviin ohjelmiin.

Elämän molekulaariset säätelyverkostot -ohjelman (R-life 2020-2023) tavoitteena on ymmärtää laajempia kokonaisuuksia genomin toiminnasta ja sen rakenteesta. Ohjelma lisää tietoa siitä, miten erilaiset mekanismit luovat kontakteja genomin eri osien ja geeniverkostojen välille, ja miten nämä yhteydet ohjaavat elämän toimintoja. Ohjelmassa painotetaan uusimpien tutkimusmenetelmien käyttöönottoa. Päähaussa rahoitusta voivat hakea konsortiot. Sen rinnalla toteutettavassa lisähaussa voivat hakea jo Akatemian muuta rahoitusta saavat tutkijat. Ohjelmaa rahoitetaan kahdeksalla miljoonalla eurolla.

Hiili hyödyksi -ohjelman (C1 Value 2020-2023) tavoitteena on löytää ratkaisuja, joilla hiiliyhdisteiden määrää ilmakehässä saadaan vähennettyä ja joissa C1-yhdisteitä voidaan hyödyntää teollisten tuotteiden ja materiaalien valmistuksessa. Ohjelma pyrkii hidastamaan ilmaston muutosta ja auttaa Suomea saavuttamaan ilmastotavoitteensa. Ohjelmaan on varattu kuusi miljoonaa euroa.

Ilmastonmuutos ja terveys -ohjelmassa (CLIHE 2020-2023) tutkitaan ilmastonmuutoksen välittömiä ja välillisiä vaikutuksia ihmisten terveyteen ja terveyden ylläpitämiseen ja edistämiseen, kehitetään uusia arviointimenetelmiä sekä tarkastellaan näihin liittyviä edellytyksiä ja haasteita lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Ohjelmaa rahoitetaan kahdeksalla miljoonalla eurolla.

Säteilyilmaisimet terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi -ohjelmassa (RADDESS 2018-2022) on täydentävä haku, joka on tarkoitettu kansainvälistä yhteistyötä tekeville tutkimusryhmille. Kansainvälisen yhteistyökumppanin tulee olla EU:n ulkopuolisesta maasta. Haussa rahoitetaan hankkeita, joissa tutkitaan laitelähtöisiä ja toiminnallisia kuvantamismenetelmiä, jotka perustuvat säteilyn ilmaisemiseen. Hakua rahoitetaan enintään kahdella miljoonalla eurolla.

Digitaaliset ihmistieteet (DIGIHUM 2016-2022) -ohjelman täydentävässä haussa etsitään rahoitettavaksi tutkimushankkeita, joissa digitaalista teknologiaa ja modernin datatieteen menetelmiä hyödynnetään humanististen ja yhteiskuntatieteellisten aineistojen keruussa, hallinnassa ja analyysissä. Ohjelmaa rahoitetaan kolmella miljoonalla eurolla.

Akatemiaohjelmien haku aukeaa 2.4. ja päättyy 24.4.2019 klo 16.15. Tarkista haun yksityiskohdat 7.3. julkaistavasta hakuilmoituksesta. Akatemiaohjelmien hausta järjestetään myös webinaari 21.3. klo 13-15. Webinaariin pääsee osallistumaan www.aka.fi-etusivulta tai ohjelmien sivujen kautta.

Lisätietoja:

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Leena Vähäkylä
p. 029 533 5139
leena.vahakyla@aka.fi

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK