• Weboodi
  • Owa
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
katie_bywater_550px.jpg
Katie Bywater: yksityiskohta To Find a Home -teoksesta

Kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden näyttely tarjoaa pienempiä jos isompiakin paljastuksia

9.5.2018

Kevään 2018 viimeinen näyttelykokonaisuus taiteiden tiedekunnan F-talon gallerioissa avautuu maanantai-iltana 14. toukokuuta klo 18. Gallerioissa Seinä, Hämärä, Kilo, Lyhty, Kajo sekä Kopio nähdään kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden teoksia monipuolisesti esittelevä yhteisnäyttely Paljastus – Revelation. Avajaisia vietetään Galleria Kilon edustalla F-talossa, tervetuloa mukaan!

Paljastus – Revelation on kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden Taiteellinen ajattelu ja ilmaisu -kurssin osana toteutettama loppunäyttely. Näyttely koostuu kolmentoista taideopiskelijan teoksista. Näyttelyn nimikkoteema, paljastus, peilautuu jokaisen opiskelijan teoksissa eri tavoin. Esillä näyttelyssä on vuoden mittaisesta työskentelystä ja prosessista osa – pienempi tai isompi paljastus.


laura-tahvanainen_web.jpg
Laura Tahvanainen: yksityiskohta Muista hengittää -teoksesta.


Paljastus rakentuu monen tekijän lisäksi myös monista eri tekniikoista. Esillä on installaatioita, animaatiota, akvarellimaalauksia, akryylimaalauksia, carborundum- ja linografiikkaa, valokuvia, keramiikkaa, puupiirroksia ja sekatekniikalla toteutettu teos. Näyttelyssä pohditaan niin riittämättömyyden tunteita, ihmiselämän iloja ja suruja, rakkautta, uuteen sopeutumista kuin luonnon muotojakin. Omat taustat, kuten maaseudun ja kulttuuriympäristön maisemat, ja niistä ammentaminen näkyvät monen työskentelyssä.


ida_rusava_web.jpg
Ida Rusava: yksityiskohta Ihmisjoukko -teoksesta.


Näyttelyyn osallistuvat Charlotte Bamford, Katie Bywater, Katariina Haavisto, Kristiina Jermakka Veikko Mehtälä, Reetta Nissilä, Anni Nuotio, Emma Puputti, Ida Rusava, Annika Ryhänen, Saara Sipilä, Laura Tahvanainen ja Lucy Turner.

Taiteellinen ajattelu ja ilmaisu -kurssin ohjaajina toimivat kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill ja kuvataiteen yliopistonlehtori Kalle Lampela.


anni_nuotio_web.jpg
Anni Nuotio: yksityiskohta Spring -teoksesta.


Paljastus – Revelation
Kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden näyttely
15.5. – 15.6.2018
Avajaiset ma 14.5. klo 18, tervetuloa!

Galleriat Seinä, Hämärä, Kilo, Lyhty, Kajo ja Kopio
F-talo, 1. ja 4. kerros, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 8–20, la klo 9–16, sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
Jaana Erkkilä-Hill, jaana.erkkila-hill(at)ulapland.fi
Kalle Lampela, kalle.lampela(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK