• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Lahjoitusuutiset
 

LähiTapiola lahjoitti 40 000 euroa yliopiston varainhankintaan

1.3.2016

LähiTapiola Lappi on tehnyt 40 000 euron lahjoituksen Lapin yliopiston varainhankintaan. Lahjoituksesta puolet on suunnattu oikeustieteille ja puolet yhteiskuntatieteille.

LähiTapiola Lappi on yksi LähiTapiola-ryhmän kahdestakymmenestä itsenäisestä, sataprosenttisesti asiakkaidensa omistamasta vakuutus- ja sijoituspalveluita tarjoavasta alueyhtiöstä. Yhtiö muodostettiin neljä vuotta sitten Lähivakuutuksesta ja Tapiolasta. Sillä on neljätoista toimipistettä eri puolilla Lappia.

LähiTapiola Lappi on valtakunnallisessa ryhmässä toimiva lappilainen vakuutusyhtiö, jonka pääkonttori on Lapissa ja joka maksaa veronsa Lappiin. Alueyhtiön palveluksessa on Lapissa yli kahdeksankymmentä finanssialan ammattilaista. Kolmasosa lappilaisista on yhtiön asiakkaina, lisäksi Lapissa on 4 800 yritysasiakasta ja 1 700 maatila-asiakasta.

– Myymme lappilaisille elämänturvaa ja siinä työssä on oltava lähellä ihmistä. Lisäksi jalkautuminen koko Lappiin mahdollistaa Lapin erityisolosuhteiden huomioimisen yhtiön toiminnassa, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Kurtti.

– Meidät erottaa muista alan toimijoista se, että kaikki päätökset tehdään alueella. Hallintomallimme johdosta työntekijöidemme sitoutuminen alueyhtiöön on vahvaa, koska yhtiö koetaan omaksi ja työntekijät ymmärtävät, että myös tulos tehdään alueella, sanoo toimitusjohtaja Marjatta Leiviskä.

Lahitapiola_web.jpg
Hallituksen pj. Mikko Kurtti ja toimitusjohtaja Marjatta Leiviskä.

Yhtiön johtotehtävissä työskentelee Lapin yliopistosta valmistuneita juristeja ja yhteiskuntatieteiden maistereita. Yhtiön kumppaneina on muiden muassa lappilaisia asianajotoimistoja, joiden työntekijät ovat valmistuneet pääsääntöisesti Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnasta.

– Yhtiömme lisäksi myös meidän asiakkaamme eli vajaa viisituhatta lappilaista yritystä tarvitsevat korkeasti koulutettua työvoimaa. Tästä syystä on tärkeätä, että meillä on Lapissa oma itsenäinen yliopisto, Mikko Kurtti sanoo.

– Lapin säilyminen vahvana ja elinvoimaisena on meille tärkeää. Asiakkaiden omistamana, paikallisena yhtiönä sitoudumme alueen kehittämiseen ja olemme aidosti osa paikallista elinkeinoelämää. Haluamme olla mukana edistämässä myös koulutus- ja tutkimusalojen sekä innovaatiotoiminnan vahvistamista. On selvää, että tähän työhön me tarvitsemme korkeasti koulutettua työvoimaa ja osaavia yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet Lappiin ja tuntevat Lapin erityisolosuhteet, Marjatta Leiviskä lisää.

Tähän mennessä alueyhtiön ja yliopiston yhteistyö on perustunut pitkälti siihen, että yliopisto on kouluttanut yritykselle ja sen asiakkaille osaavia asiantuntijoita. Vakituisten työntekijöiden lisäksi yrityksessä on ollut Lapin yliopiston opiskelijoita työharjoittelussa ja kesätyöntekijöinä.

– Yhteistyötä voitaisiin laajentaa esimerkiksi opinnäytetöihin. Meillä on tarjota opinnäytetöiden aiheita etenkin oikeustieteiden ja yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. Esimerkkeinä mainittakoon vakuutusyhtiön tarjoaman palvelupaketin myynti ja markkinointi sekä lappilaisen vakuutustoiminnan oikeudelliset olosuhdehaasteet, Mikko Kurtti sanoo.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Marjatta Leiviskä
puhelin 040 506 5049

Yliopiston varainhankinnasta
Yhteyspäällikkö Heikki Autto
Puhelin 040 484 4330
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK