Taideuutiset
21.4.2009

Lapin yliopistolle uudet taidesivut

Lapin yliopisto on julkaissut verkkosivuillaan uudet taidesivut, jotka esittelevät laajasti yliopiston taiteellista toimintaa.

Uusi verkkokokonaisuus esittelee sanoin ja kuvin esimerkkejä yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan, jatko-opiskelijoiden ja opiskelijoiden taiteellisesta osaamisesta. Lisäksi sivuilla kerrotaan yliopiston taidehankkeista sekä yleisesti taiteellisesta toiminnasta. Verkkokokonaisuus on osoitteessa www.ulapland.fi/taide.

Lapin yliopisto on samanaikaisesti sekä tiede- että taideyliopisto, jossa taidetta tehdään tieteen rinnalla. Taiteellinen toiminta keskittyy etenkin taiteiden tiedekuntaan, joka vastaa taideteollisen alan yliopistokoulutuksesta Suomessa yhdessä Taideteollisen korkeakoulun kanssa. Tiedekunnassa on noin 1 100 opiskelijaa ja 100 henkilökunnan jäsentä. Koulutusohjelmina tiedekunnassa on audiovisuaalisen mediakulttuurin, graafisen suunnittelun, kuvataidekasvatuksen, tekstiili- ja vaatetusalan sekä teollisen muotoilun koulutusohjelmat. Tiedekunta koordinoi myös taidetta ja tutkimusta yhdistäviä innovatiivisia hankkeita sekä ylläpitää galleriatiloja ja verkkogallerioita.

Sivuston suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut työryhmä, johon ovat kuuluneet dekaani, kuvataidekasvatuksen professori Timo Jokela ja koordinaattori Mari Pursiainen taiteiden tiedekunnasta sekä tiedottaja Sari Väyrynen, www-suunnittelija Markku Kontio, kehittämispäällikkö Tarja Helala ja viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi yliopiston viestintäpalveluista.

Lisätietoja:
www.ulapland.fi/taide

LaY/Viestintä/SV


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK