• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Moodle
Kasvatustieteiden tiedekunnan uutiset
 
uutiskuva_3.jpg

Lapin yliopiston harjoittelukoulun koordinoimalle Lapin #paraskoulu –hankkeelle yli puolen miljoonan rahoitus Opetushallitukselta

25.1.2019

Lapin yliopiston harjoittelukoulun koordinoima Lapin #paraskoulu –hanke on saanut Opetushallitukselta hankerahoitusta 502 470 euroa. Hankkeen avulla on tarkoitus laatia kuntakohtaiset, alueelliset ja maakunnallinen suunnitelma peruskoulufoorumin ja tasa-arvoisen peruskoulun tavoitteiden toteuttamiseksi.

Suunnitelmat toteutetaan kuntien yhteistyönä, vuoropuhelussa sekä osaamista jakaen ja vertaisoppien. Suunnitelmat sisältävät toimenpano-ohjelman, hankkeen avulla tuetun toiminnan käynnistämisen, pysyvien kehittämisverkostojen muodostamisen kuntien kesken, koulutussuunnitelman ja koulutuksien toteutuksen ja hanketoiminnan arvioinnin.

Lapin yliopiston harjoittelukoulu koordinoi suunnittelutoimintaa, toiminnan käynnistämistä, verkostojen muodostamista sekä dialogisia vuoropuhelutilaisuuksia, joita järjestetään alueellisesti ja maakunnallisesti. Näihin tapahtumiin osallistuvat, samoin kuin kunnalliseen suunnittelutoimintaan, vanhempien ja oppilaiden edustajat.

Uuden verkostomaisen työskentelyn tavoitteena on tuottaa kuntiin ja kuntien yhteistyöhön uusia jaetun johtamisen malleja, joissa toiminnan lähtökohtana ovat oppimisen ja hyvinvoinnin ydintehtävät sekä osaamisen jakaminen kuntien kesken. Toiminnassa huomioidaan alueelliset erityispiirteet sekä kielelliset ja kulttuuriset ominaispiirteet esimerkiksi saamen kieli ja kulttuuri.

Lapin #paraskoulu –hankkeessa ovat mukana kaikki Lapin kunnat, Rovaniemen Steinerkoulu, Lapin yliopiston kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnat, Lapin aluehallinvirasto sekä Lapin yliopiston harjoittelukoulu, joka toimii hankkeen koordinaattorina ja yhteishakemuksen hakijana.

Hankkeen toimintoja tuetaan myös Lapin yliopiston käynnissä olevien ArkTOP- (opettajien kehittymissuunnitelmat ja uranaikainen kehittyminen) ja ArkTORI (rehtoreiden strategisen osaamisen johtamisen kehittäminen) -hankkeiden myötä ja niiden kanssa verkostoitumalla.

Hankkeen käynnistystilaisuus järjestetään tiistaina 19.3.2019

Lisätietoja:


Heikki Ervast
johtava rehtori
Lapin yliopiston harjoittelukoulu
heikki.ervast@ulapland.fi
p. +358 40 4844 260
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK