• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Kasvatus ja oppiminen
 
IMG_6827.JPG
Kuvat: Johan-Eerik Kukko. Lapin yliopiston harjoittelukoulun rehtori Heikki Ervast tarttui ensimmäisenä lapioon.

Lapin yliopiston harjoittelukoulun lisärakennuksen peruskivi muurattiin tänään

1.6.2018

Vuonna 2017 Lapin yliopiston harjoittelukoulu laajeni yhtenäiskouluksi. Laajenemisen myötä alakoululaisten lisäksi kouluun otettiin jatkossa myös yläkoululaisia ja koululaisten määrä nousi 400:sta oppilaasta 600:n oppilaaseen. Laajeneminen sysäsi eteenpäin lisärakennushanketta ja tänään perjantaina 1.6. klo 11 muurattiin Lapin yliopiston harjoittelukoulun uuden lisärakennuksen peruskivi.

Harjoittelukoulun rehtori Heikki Ervast korosti puheessaan ennen muuraamista, että kyseessä ei ole pelkästään lisärakennuksen peruskiven muuraus vaan samalla vahvistetaan myös Lapin yliopiston kivijalkaa.

IMG_6816.JPG

Arkkitehti ja pääsuunnittelija Hanna-Maija Tervo alt Arkkitehdit Oy:sta ja harjoittelukoulun rehtori Heikki Ervast.


— Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola totesi muutama viikko sitten yliopiston johtoryhmän kokouksessa, että lisärakennuksella vahvistetaan harjoittelun toimintaedellytyksiä. Harjoittelukoulu mahdollistaa sen, että Lapin yliopistossa on opettajankoulutusta, Ervast kertoi.

Opettajankoulutus on keskeinen tekijä siinä, että yliopisto on olemassa. Lapin yliopistoa ei olisi olemassa jos olisi vain kolme tiedekuntaa.

— Samalla kun rakennetaan lisätiloja ja harjoittelukoulua laajennetaan samalla myös vankistetaan Lapin yliopiston kivijalkaa, Ervast totesi.

Arkkitehti ja pääsuunnittelija Hanna-Maija Tervo alt Arkkitehdit Oy:sta korosti puheessaan, että lisärakennuksen suunnittelu lähti käyntiin siitä, että rakennuksen täytyy olla niin pedagogisesti kuin sisäilmallisesti laadukas sekä turvallinen.

— Nyt ollaan päästy tähän vaiheeseen, että tulossa on arkkitehtuuria, joka tähän ympäristöön sopii kauniisti ja nöyrästi. Lähtökohtana on terveellisyys ja kauneus, joka tulee arkkitehtuurin sekä hyvien materiaalien kautta, Tervo totesi.

Rakennusmateriaaliksi valikoitui tiili, joka täyttää nykyvaatimukset lämmöneristyksen kannalta.

— Tiiliharkkoja ei ole käytetty Suomessa tämän kokoluokan julkisessa rakennuksessa ennen, joten tässä on mahdollisuus saada aikaiseksi Suomen ensimmäinen tiiliharkkokoulu, Tervo totesi.

Ennen muuraamista kivijalkaan aseteltiin valkoinen putki joka kätkee sisälleen niin lisärakennuksen rakennuspiirrustukset, Kide-lehden, Lapin kansan, Lapin yliopiston vuosikertomuksen, tämän vuoden kolikoita kuin luottokortin. Lisäksi putkeen laitettiin myös polaroid-valokuva tilaisuuteen osallistuneista.

IMG_6848.JPG

Lisätietoja

Lapin yliopiston harjoittelukoulun rehtori
Heikki Ervast
heikki.ervast@ulapland.fi
040 484 4260

Arkkitehti ja pääsuunnittelija
Hanna-Maija Tervo

alt Arkkitehdit Oy
040 7379736

Ossi Vaarala
040 169 0162
TKS-Nord Rakentajat Oy
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK