Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
pinja_metsakoivu_550px.jpg
Pinja Metsäkoivu: Pölyä, yksityiskohta teoksesta.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan lokakuun taiteilijana Pinja Metsäkoivu

27.9.2018

Pinja Metsäkoivun Matkalla näkemään -näyttely Galleria Lovisassa esittelee sarjan teoksia, joissa keskitytään erilaisten tuntemusten visualisointiin kuvituksen keinoin. Tunteita on monesti vaikeaa ilmaista. Suusanallisesti se voi olla liian pelottavaa tai muuten vain mahdotonta. Tunteiden ilmaiseminen kuvallisesti voi tehdä mahdottomasta mahdollisen.

Teokset ovat Metsäkoivun henkilökohtaisia kokemuksia ja niiden tulkinta voi vaihdella katsojasta riippuen. Teoksia suunniteltaessa on otettu huomioon tilan materiaalit, värit ja muodot, jotta teokset olisivat mahdollisimman luonnollisena osana ympäristöä.

– Tilan ja kuvituksen yhdistämisessä kiintoisaa on se, että taide voidaan sijoittaa myös paikkoihin, joissa sitä ei tavallisesti ole totuttu näkemään. Tällöin se saavuttaa myös katselijoita, jotka eivät ehkä muuten ajautuisi taiteen pariin, Metsäkoivu kertoo.

Metsäkoivu toteuttaa kuvituksensa sekatekniikalla. Hän hahmottelee kokonaisuuden, piirtää ja maalaa käsin sekä toteuttaa teosten osia tietokoneella. Lopullinen toteutus on usein tehty kollaasitekniikalla.

Näyttelyssä nähdään myös Metsäkoivun saksalaiselle Frankfurt School of Finance & Management oppilaitokselle vuosina 2014–2017 suunnittelema kuvitustapetti, joka on osa United Forest -sarjaa. Sarja koostuu viidestä eri teoksesta.

Pinja Metsäkoivu toimii yliopisto-opettajana Lapin yliopiston graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa. Hän on myös monipuolinen kuvittaja, aktiivinen graafinen suunnittelija ja sisustusarkkitehti. Hänen työnsä osuvat usein muotoilun ja taiteen välimaastoon. Kuvitukset ovat hersyviä ja värikylläisiä.

Metsäkoivu on kotoisin Rovaniemeltä, mutta asuu perheineen Ranskan Alpeilla. Luonto ja perhe toimivat usein inspiraationa hänen teoksilleen.

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


Taiteiden tiedekunnan lokakuun taiteilija Galleria Lovisassa
Pinja Metsäkoivu: Matkalla näkemään
2.– 31.10.2018

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–16

Lisätietoja:
Pinja Metsäkoivu, pinja.metsakoivu(at)gmail.com
www.pinjametsakoivu.com

Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK