Uutinen, kuvituskuva 2

Lappiin perustetaan vastuullisen matkailun verkosto - tavoitteena tehdä Lapista kansainvälisesti tunnettu vastuullinen matkakohde

7.9.2018

Lapin matkailu kasvaa ennennäkemättömällä vauhdilla. Kasvu on herättänyt keskustelua siitä, miten varmistetaan matkailutoiminnan vastuullisuus nyt ja tulevaisuudessa. Uusi verkosto kokoaa lappilaiset matkailutoimijat keskustelemaan ja kehittämään vastuullista matkailuliiketoimintaa yhdessä. Verkoston perustavat yhteistyössä Harriniva Hotels & Safaris Oy ja Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaine.

Vastuullisuus on tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa Lapin matkailussa, sillä kansainväliset matkanjärjestäjät ja matkailijat edellyttävät vastuullisia matkailupalveluita. Harriniva Hotels & Safaris Oy:n toimitusjohtaja Niina Pietikäinen kokee, että lappilaiset matkailuyritykset toimivat jo pääasiallisesti vastuullisesti.

Uuden yhteistyöverkoston etuna on, että se laajentaa eri toimijoiden yhteistyötä ja monipuolista tiedonvaihtoa sekä lisää lappilaisen vastuullisen matkailun näkyvyyttä. Tavoitteena on nostaa Lappi kansainvälisesti tunnetuksi vastuulliseksi matkailukohteeksi.

- Matkailijat ovat tänä päivänä entistä tiedostavampia. Siksi vastuullinen matkailutoiminta ja myös sen näkyväksi tekeminen on liiketoiminnallisesti järkevä valinta, toteaa Pietikäinen. Vastuullisen matkailun verkoston perustaminen on Pietikäisen mukaan luonteva jatko vuosien yhteistyölle Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen kanssa.

Nyt käytävissä keskusteluissa nousevat esille erilaiset matkailun kasvun haittavaikutukset, joista kärsivät pääasiassa paikalliset ihmiset ja luonto. Huoli on aiheellinen, sillä maailmalta löytyy varoittavia esimerkkejä hallitsemattomasta matkailun kasvusta.

- Parhaimmillaan yhteistyöverkosto mahdollistaa sen, että vastuullinen matkailutoiminta tuo myönteisiä vaikutuksia paikallisille yhteisöille, yritysten työntekijöille, matkailijoille ja luonnolle, kuvailee yliopistonlehtori José-Carlos García-Rosell Lapin yliopistosta.

García-Rosell korostaa, että vastuullisen matkailun kehittäminen vaatii ennen kaikkea avointa vuoropuhelua kaikkien matkailutoimijoiden kesken. Verkostoon ovat tervetulleita mukaan kaikki vastuullisen matkailun parissa toimivat yritykset, viranomaiset, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot sekä muut sidosryhmät.

Lapin vastuullisen matkailun yhteistyöverkoston ensimmäinen tapaaminen Muoniossa 12.–13.9.2018.

Ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.harriniva.fi/fi/info/vastuullisen-matkailun-lappi-seminaari


Lisätietoja:

José-Carlos García-Rosell, yliopistonlehtori, Lapin yliopisto
jgarcia(at)ulapland.fi
040 484 4190

Niina Pietikäinen, toimitusjohtaja, Harriniva Hotels & Safaris
niina(at)harriniva.fi
044 3089876

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK