Vertaismajoitus_www.png

MTIn projekti pureutuu vertaismajoituksen haasteisin

9.11.2018

Lapin yliopiston vetämässä ”Vertaismajoitus, haasteet ja mahdollisuudet majoitustoiminnassa” –projektissa etsitään ratkaisuja, joissa perinteinen majoitustoiminta ja vertaismajoitus tukevat ja täydentävät toisiaan. Samalla vertaismajoitus voi tuottaa lisäarvoa alueelle, paikallisasukkaille, matkailuelinkeinolle ja matkailijoille.

Vertaismajoitustoiminta on jakamistalousilmiön myötä perinteisten hotelli- ja majoitustoiminnan rinnalle noussut majoittamisen muoto. Se murtaa matkailutoimialaan perinteisesti liitettyjä toimintatapoja ja sen vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja paikallisten ihmisten hyvinvointiin ovat moninaiset.

- Vertaismajoituksen haasteet näkyvät hyvin selvästi Rovaniemellä, jossa matkailijamäärien kasvu on lisännyt räjähdysmäisesti AirBnb–majoitustoimintaa. Rovaniemi ja Lappi laajemminkin tarjoavat ainutlaatuiset puitteet vertaismajoitustoiminnan tutkimiselle ja kehittämiselle, kertoo hankkeen projektipäällikkö Salla Jutila.

Hankkeessa edistetään erilaisten majoitustoimintojen rinnakkaiseloa ja tuetaan eri tahojen keskinäistä vuoropuhelua. Mukana on monipuolinen joukko yrityksiä, yhdistyksiä ja yhtiöitä, jotka tuovat erilaisia näkökulmia aiheeseen. Haastattelujen, vertaismajoituksen sääntely-ympäristön kartoituksen ja työpajojen pohjalta laaditaan suositukset kestävän vertaismajoituksen hyvistä käytänteistä. Hanke jatkaa aiemmassa ”Jakamistalous matkailussa” –hankkeessa tehtyä työtä.

Lapin yliopistosta hankkeeseen osallistuvat Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti sekä oikeustieteiden tiedekunta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin AMKin kanssa.

Hankkeen kesto on 1.9.2018–31.10.2019 ja sen rahoittaa Lapin liitto/EAKR.

Lisätiedot:


Projektipäällikkö Salla Jutila
salla.jutila(at)ulapland.fi
040 4844041

Tutkija Jenna Päläs (OTK)
jenna.palas(at)ulapland.fi
040 484 4134

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK