Tutkimusuutiset
13.2.2018

Mediapedagogiikkakeskus mukaan OKM:n rahoittamaan digipedagogiikan kehittämishankkeeseen

Kasvatustieteiden tiedekunnan mediapedagogiikkakeskus on mukana OpenDigi – ”Opettajat oppimistaitojen ja digipedagogiikan kehittäjäyhteisöissä” –hankkeessa, joka on saanut Opetus- ja Kulttuuriministeriön 1 111 111 euron rahoituksen. Hanketta koordinoi Oulun yliopisto ja yhteistyötä tekevät lisäksi Lapin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Turun yliopisto.

OpenDigi -hankkeessa muodostetaan kehittäjäyhteisöjä, joissa opettajat, opettajankouluttajat ja opettajaopiskelijat toimivat yhdessä kehittäen digipedagogista osaamistaan oppilaan aktiivisen oppimisen tukemisessa.

Hankkeeseen osallistuvissa Lapin kouluissa toteutetaan tutkimusperustaisia opetuskokeiluja liittyen medialukutaitoon, monilukutaitoon ja kriittiseen ajatteluun. Keskeisenä periaatteena näissä opetuskokeiluissa on yksittäisen sovelluksen sijaan opiskelun ja työskentelyn pedagoginen tuki, joka muodostuu useiden eri välineiden, ohjelmistojen ja henkilöiden muodostamasta kokonaisuudesta.

Lapin yliopistossa hanketta johtaa apulaisprofessori Päivi Rasi ja nuorempana tutkijana toimii Satu-Maarit Frangou. Lisäksi hankkeessa on mukana yliopisto-opettaja Susanna Rivinen. Hankkeen paikallisessa toteutuksessa tehdään yhteistyötä myös DigiGo- ja Arktop-hankkeiden kanssa.

Hanke toteutetaan 1.9.2017–31.8.2020.

Lisätietoja:
Apulaisprofessori Päivi Rasi, paivi.rasi@ulapland.fi
Nuorempi tutkija Satu-Maarit Frangou, satu-maarit.frangou@ulapland.fi +358404844492
Yliopisto-opettaja Susanna Rivinen susanna.rivinen@ulapland.fi