• Weboodi
  • Moodle
Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan uutiset

Uutinen, kuvituskuva 2

Monitieteinen yhteiskunnallisen ympäristötutkimuksen kollokvio kokoaa luontokulttuurien tutkijat Lapin yliopistoon 21.-23.11.

20.11.2018

Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seuran vuoden 2018 kollokvion teemana on luontokulttuuri.

Ilmastonmuutos, biodiversiteetin köyhtyminen sekä muut vakavat maailmanlaajuiset ympäristömuutokset ovat herkistäneet näkemään, että kestävän tulevaisuuden yhteiskunnan avainkysymys tulee olemaan, kuinka hyvin yhteiskunta kykenee niveltymään yhteen muun luonnon kanssa. Tarvitaan uudenlaista, perinteiset tieteenalarajat ylittävää luontokulttuurista ymmärrystä, ajattelua ja näkökulmia yhteiskunnan luontoperusteisuuden avaamiseksi.

Kollokvio kokoaa yhteen ympäristöalojen tutkijat kehittelemään luontokulttuurista ajattelua ja tietämistä. Teeman ajankohtaisuudesta kertoo, että tapahtumaan on ilmoittautunut jopa 120 tutkijaa eri puolilta maailmaa.

Kollokvion ohjelma on monipuolinen. Pääpuhujiksi on kutsuttu mm. sähkötöntä elämää tutkimuksissaan tarkastellut etnografi ja elokuvantekijä, professori Phillip Vannini (Royal Roads, Kanada), tieteen ja taiteen kautta teknologian ja energiaratkaisujen tulevaisuutta tarkasteleva professori Laura Watts (Edinburghin yliopisto, UK), alkuperäiskansapolitiikan professori Rauna Kuokkanen (Lapin yliopisto) sekä kiertotalouden sovelluksia tutkimuksissaan kehittelevä fyysikko, yliopistotutkija Päivö Kinnunen (Oulun yliopisto). Yli 80 työryhmäesityksen lisäksi ohjelmistoon kuuluu ympäristötutkimuksen jatko-opiskelijoille suunnattu vertaisverkostoitumistapahtuma, Versus-verkkojulkaisun organisoima tiedeviestintä antroposeenissä -työpaja sekä Phillip Vanninin ja Jonathan Taggartin Life off Grid -dokumenttielokuvan näytökset.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura (YHYS), Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja tutkijakoulu sekä Suomen Akatemian rahoittama Jäteyhteiskunta -hanke.

Kollokvion ohjelma ja oheismateriaalit löytyvät osoitteesta:

Lisätietoja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja:
Professori Jarno Valkonen, Lapin yliopisto (jarno.valkonen@ulapland.fi)