• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2019
 
Kuva1_Yksityiskohta teoksesta Plastic Jungle.jpg
Kuva: Yksityiskohta Plastic Jungle –teoksesta.

Muoviroskan metamorfoosi ja yöttömän yön auringon kehrä

11.6.2019

Sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijat tuovat kesätunnelmaa Rovaniemen keskustaan opintoprojekteissa syntyneillä teoksillaan. Sampokeskuksessa on kesän ajan esillä Plastic Jungle –teos ja Valtakadun Arctic Art & Design Summer -taidetapahtumaa koristaa pian maalauksellinen tekstiili-installaatio.

Plastic Jungle

10.6.2019 alkaen Sampokeskuksessa

Plastic Jungle on Sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoiden Anu Lammassaaren, Sini Karjalaisen ja Pirjo Vuohtoniemen muoviroskasta valmistama taideteos, joka on esillä kesän ajan Sampokeskuksessa.

Teoksen alkukimmokkeena oli Arctic Design Weekin vierailevan taiteilijan, Heath Nashin työpaja, jossa opiskelijat pääsivät tutustumaan lähemmin kodin talousjätteestä kertyvän muovin luonteeseen työstettävänä materiaalina. Työpajassa kokeiltiin millä tavoin erilaisista muoveista on mahdollista kuoria esiin niille ominaisin kauneus. Teoksen muoviosaset on kiinnitetty tekstiilivärein maalatulle puuvillakankaalle ohuin rautalangoin.

— Visuaalisesti leikittelevällä sekä värikylläisellä fantasiamaailmalla haluamme houkutella ja kannustaa erityisesti lapsiperheitä heittäytymään lasten ja vanhempien yhteisiin taidehetkiin, kertoo teoksen tehneen opiskelijatiimin Anu Lammassaari.

Muovimateriaalia on saatavilla nykyään lähes kaikkialla ja liikaa. Teoksen työstänyt ryhmä haluaa muistuttaa, että myös jätteenä pidetystä materiaalista voi sukeutua monenlaisia esteettisiä elämyksiä arjen keskelle.

Arctic Art & Design

14.6.-15.9.2019

Arktinen taidekatu avataan jo kolmannen kerran elävöittämään Rovaniemen kesää. Sisustus- ja tekstiilimuotoilun maisteriopiskelijat ovat suunnitelleet kadun ilmeen: Marja-Liisa Vorneen Kehrä-kuosi ja Päivikki Annusen suunnittelemat jättikokoiset ristipistotyöt eli aitastitchaukset tuovat yöttömän yön väriä ja iloa Rovaniemen keskustaan. Loppukesän pimenevinä iltoina tunnelmaa luovat lisäksi lukuisat värikkäät lyhdyt, joita koristaa Päivikki Annusen kuosi.

Kesäkatu levittäytyy tänä kesänä Arctic Light Hotellin ympäristöön, Hostel Cafe Kotiin, kahvila Kauppayhtiölle sekä Pekankadulle Arctic City Hotelliin. Tapahtumassa voi tutustua uuteen Edge –galleriaan, sekä Kaisa Sirénin valokuvanäyttelyyn ja kokeilla itsekin aitastitchausta.

Kesäkadun avajaisia vietetään perjantaina 14.6.2019 klo 16 alkaen Valtakadulla ja Pekankadulla. Tervetuloa!

Lue lisää kesäkadun ohjelmasta ja taiteesta: www.arcticdesignsummer.com

Lisätietoja:

Ohjaava opettaja Jenni-Liisa Yliniva
puh. 040 4844376
jenni-liisa.yliniva@ulapland.fi

Kuva2. AADS-kuosit.jpg

Kuva: Esimakua taidekadun tekstiileistä. Kehrä-kuosi, Marja-Liisa Vorne. Lyhdyt, Päivikki Annunen.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK