• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Matkailu
 
Uutiskuva_From the Valley to the Peak.png
"From the Valley to the Peak" Kuva: Eveliina Erkkilä. Työryhmä: Eveliina Erkkilä, Anu Tossavainen, Janette Backman, Satu Lohiniva ja Aliisa Hautala.

Opiskelijat ideoivat uusia elämyskonsepteja Rukalle

11.10.2018

Lapin yliopiston soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen sekä matkailun opiskelijat ovat yhdessä Oulun yliopiston arkkitehtuurin opiskelijoiden kanssa kehittäneet uusia elämyskonsepteja Rukalle. Työpajatyöskentelyn teemana on ollut luonnon ja matkailurakentamisen vuoropuhelu.

Elämyskonseptit kohdistuvat erityisesti Itä-Rukan laaksoon ja ne on ideoitu viikon mittaisen työpajan aikana. Alueen toimijat saavat konseptien avulla käyttöönsä uusia ideoita ja konkreettisia esimerkkejä, joita voidaan hyödyntää alueen kehittämistoimissa.

Työpajatyöskentelyssä yhdistettiin tiede ja taide, mikä näkyy myös työn tuloksissa.
- Tämän kaltainen työpaja tarjoaa taiteilijoille hienon mahdollisuuden tuoda oma luova asiantuntijuutensa matkailun ja arkkitehtuurin asiantuntijoiden kanssa samaan suunnitteluprosessiin, kertoo soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelman vastaava professori Timo Jokela.

Jokelan mukaan luontokuvaus assosioituu ihmisten mielessä yleensä luontovalokuvaukseen. Työpajassa ilmiötä on kuitenkin tarkasteltu laajemmin soveltavan taiteen näkökulmasta, kuten esimerkiksi maataiteena, integroituna taiteena ja yhteisöllisenä taiteena

Opiskelijoiden kehittämät elämyskonseptit sisältävät mm. moniaistisia kokemuksia tunturin huipulla, luontoon tutustumista liikuntarajoitteisille ja luontoliikuntaan tottumattomille, paikallishenkeä ja luonnonläheisyyttä esitteleviä yksityiskohtia, lasten luontokokemuksia tukevia palveluita sekä erilaisia maisemakokonaisuuksia, joissa hyödynnetään valoja ja maataidetta.

Viikon työpajan tulokset esitellään perjantaina 12.10. klo 9 alkaen RukaVillagen kokoustilassa 2.

 

Lisätiedot:

Professori Timo Jokela
Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelma
Lapin yliopisto yhteistyössä Kuusamo-opiston kanssa
P. 040 7396034

Apulaisprofessori Outi Rantala
Matkailututkimus, Lapin yliopisto
P. 040 4844202

Arkkitehti, tohtorikoulutettava Miia Mäkinen
Arkkitehtuuri, Oulun yliopisto
P. 040 7448217


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK