• Weboodi

Paikka_ja_kasvatus_kannet_235px.jpg

Paikka ja kasvatus

4.11.2014

Paikan tarkastelua kasvatustieteen ja taidekasvatuksen näkökulmista.

Paikka. Onko se maantieteellinen sijainti kartalla? Onko se henkilökohtaisesti koettu tila? Onko se alati muuttuva ja kehittyvä ympäristö?

Tämä teos tuo paikan käsitteen kasvatuskeskusteluun. Se osoittaa kuinka monitahoinen käsite on, ja kuinka se saa uusia muotoja, kun sitä tarkastellaan ihmisen kasvun ja kasvatuksen näkökulmasta. Teoksen artikkeleissa nostetaan esiin paikkasidonnaisia käsitteitä, ajatusmalleja, tunnesiteitä ja vuorovaikutussuhteita. Keskiössä on aina ihminen, joka tarvitsee paikkaa osallisuuteen, identiteettinsä rakentamiseen sekä hyvinvointinsa tukemiseen. Me elämme paikoissa ja paikat elävät meissä. Paikan ja kasvatuksen välillä on vuorovaikutus, joka avartuu lukijalle entistä laajemmin kirjoittajien asiantuntijuuden kautta.

Ostoskarry_40px.png

Sisällys

Johdanto

Reetta Hyvärinen