• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan uutiset
 
koikkalainen-petri_web.jpg

Petri Koikkalainen jatkaa Tieteentekijöiden liiton puheenjohtajana

28.11.2016

Tieteentekijöiden liiton liittokokous on valinnut yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Petri Koikkalaisen jatkamaan liiton puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden 2017–2018.

Petri Koikkalainen on valtio-opin yliopistonlehtori Lapin yliopistossa. Hän on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2015.

Puheenjohtaja Koikkalainen pitää huolestuttavina ehdotuksia korkeakoulujen työnjaon muuttamisesta ja yliopistojen jakamisesta tutkimusyliopistoiksi ja opetusyliopistoiksi.

– Tutkimuksen ja opetuksen yhteys tulee säilyttää – se tekee yliopiston. Siellä, missä yliopistotasoista koulutusta on, eikä sitä ole Suomeen rakennettu liikaa, on tätä yhteyttä vaalittava ja kehitettävä.

Bengt Holmström, Sixten Korkman ja Vesa Vihriälä esittivät elokuussa valtiovarainministeriölle luovuttamassaan muistiossa, että korkeakoulujen työnjakoa muutettaisiin niin, että pääosa korkeakouluista keskittyisi kandidaatti- ja maisteritason koulutukseen ja tekisi tutkimusta vain hyvin rajatuilla alueilla. Suppea joukko laaja-alaisia tutkimusyliopistoja huolehtisi jatkokoulutuksesta ja perustutkimuksesta. Ekonomistit katsoivat, että perusratkaisuja tästä voitaisiin tehdä jo vuoden 2017 kehysriiheen mennessä.

– Tieteentekijöiden liitto ei ole vastustamassa kehittämisajatuksia tai yhteistyömalleja, mutta isoista korkeakoulukentän muutoksista tulee keskustella avoimin kortein. Avoimuutta tarvitaan lisää myös duaalimallin tulevaisuuden pohdintaan sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyön laajentamiseen.

Puheenjohtaja Koikkalainen katsoo, että vaikka monet ratkaisut syntyvät paikallisesti, pitäisi tärkeitä periaatteita määritellä myös valtakunnallisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi henkilöstövaikutukset muutostilanteissa ja yliopistoissa annettavan opetuksen tavoitteet ja taso.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Petri Koikkalainen, 050 544 7442

Tiedote/Tieteentekijöiden liitto
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK