• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Yhteiskunta
 
uutiskuva_poltutkimus.jpg
Politiikan tutkimuksen päivien graafinen ilme: Petteri Voutilainen

Politiikan tutkimuksen päivillä kysytään, pitääkö yhteiskunnassa häiriköidä

7.3.2019

Politiikka on ristiriitaista puuhaa. Terveessä puoluepolitiikassa haetaan kaikille sopivaa linjaa ja ollaan valmiita antamaan joskus periksi. Rakentava politiikko ei riitele vaan etsii yhteistä maaperää myös eri tavalla ajattelevien kanssa.

Aina sopuisuus ei kuitenkaan tuota tuloksia, eikä historia välttämättä muista parhaiten sillanrakentajia. Sen sijaan monet suuret teot ovat häiritsevien ja jääräpäisten tyyppien tekemiä. Yhteiskunnassa tarvitaan haastamista, kritiikkiä ja häiriköintiä.

Ketkä ovat nykypäivän politiikan ja demokratian sankareita ja häiriköitä? Kuinka häiritsevää häiriköinti saa olla? Voiko yhteiskuntaan vaikuttaa kiivailemalla somessa, kiipeämällä eduskuntatalon pylvääseen tai kalastamalla kotijoella ilman lupaa? Vai tehdäänkö todelliset päätökset kuitenkin valiokuntien suljettujen ovien takana ja suuryritysten epäilyttävissä pääkonttoreissa?

Demokratiaa ja häiriköintiä pohditaan Valtiotieteellisen yhdistyksen järjestämillä Politiikan tutkimuksen päivillä Lapin yliopistolla 14.-15.3. Konferenssi kokoaa suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita keskustelemaan demokratiasta, kansalaisvaikuttamisesta ja kansalaistottelemattomuudesta, lähestyvistä vaaleista sekä muista poliittista kysymyksistä.

Päivien ohjelmassa on sekä rekisteröityneille osallistujille tarkoitettuja tieteellisiä työryhmiä että kaikille avoimia plenum-luentotilaisuuksia. Häiritsevyys huipentuu Petri Koikkalaisen vetämään poliitikkopaneeliin, jossa häiriköinnistä politiikassa keskustelevat edustakuntavaaliehdokkaat Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Mikko Kärnä (kesk.) ja Riikka Karppinen (vihr.) sekä konkaripoliitikko Esko-Juhani Tennilä (vas.).

Päivien ohjelma löytyy osoitteesta: www.ulapland.fi/FI/Tapahtumat/Politiikan-tutkimuksen-paivat-2019-/Ohjelma-

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Tapio Nykänen
040 522 6693
tapio.nykanen@ulapland.fi

Järjestelytoimikunnan sihteeri
Johan-Eerik Kukko
040 484 4416
johan-eerik.kukko@ulapland.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK