• Weboodi

Psykososiaalisen hyvinvoinnin_kansi_235px.jpg

Psykososiaalisen hyvinvoinnin edistäminen opetustyössä

15.12.2008

Lapsen terveyttä ja hyvinvointia tuetaan turvallisessa ja välittävässä kouluympäristössä.

Lasten käyttäytyminen kotona, koulussa ja lähiyhteisössä kertoo paljon siitä ympäristöstä, elämänpiiristä ja maailmasta, jossa he elävät. Huolimatta taloudellisista, sosiaalisista, kulttuurisista tai etnisistä eroista eri maiden välillä lasten pärjääminen tulevaisuuden yhteiskunnissa tiivistyy kysymykseksi tämän hetkisestä elämän laadusta psykososiaalisesta hyvinvoinnista jota luonnollisen ja rakennetun elinympäristön pitäisi kyetä tuottamaan.

Parhaimmillaan koulu, vanhemmat ja lähiyhteisöt tarjoavat kasvuympäristön, jossa lapsen psykososiaalinen terveys ja hyvinvointi ovat keskiössä. Opettajat ja kasvattajat voivat edistää entistä tietoisemmin lapsen tervettä kasvua ja kehitystä soveltamalla sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja terveyden edistämiseen liittyviä opetusmenetelmä sekä hyödyntämällä taiteen ja kulttuurin suomia mahdollisuuksia opetuksessa. Kirja tarjoaa näistä teemoista sekä punnittua tietoa että käytännön esimerkkejä sovelluksista opetustyöhön.

Ostoskarry_40px.png