Oikeustieteiden tiedekunnan uutiset
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Rahoitusta saamelaisten tekijänoikeuksia kartoittavalle hankkeelle

11.8.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 52 000 euron rahoituksen Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan ja Saamelaiskäräjien yhteistyönä toteutettavalle hankkeelle, jossa tutkitaan saamelaiskulttuuriin liittyviä tekijänoikeuksia.

Hankkeen taustalla on Saamelaiskäräjien pyyntö Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnalle kouluttaa saamelaiskäräjien päättäjiä ja työntekijöitä tekijänoikeuteen liittyvissä kysymyksissä sekä selvittää saamelaiseen kulttuuriin liittyviä tekijänoikeudellisia tarpeita. Hankkeessa keskitytään erityisesti saamelaisen musiikin ja kirjallisuuden tekijänoikeudellisiin kysymyksiin. Siinä kartoitetaan muiden muassa saamelaiskulttuurin tekijänoikeudellisia haasteita, kuullaan taiteen tekijöitä, järjestetään tekijänoikeudellista koulutusta sekä tuotetaan julkaisuja.

Hanke toteutetaan Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan ja Saamelaiskäräjien yhteistyönä. Lisäksi yhteistyössä ovat mukana saamelaisia luovia aloja edustavat yhdistykset ja organisaatiot kuten saamelaisten joikaajien yhdistys ja saamelaisten kirjailijoiden yhdistys. Tarvittaessa yhteistyöhön voidaan kutsua muitakin taiteellisten alojen järjestöjä Suomesta ja muista Pohjoismaista.

Hankkeen vastuullisena johtajana toimii dekaani, professori Soili Nysten-Haarala ja vastuullisena tutkijana väitöskirjatutkija Piia Nuorgam Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnasta. Hankkeessa toimivat myös verkostoyliopistojen väitöskirjatutkijat Tuomas Mattila Helsingin yliopistosta Jacob R Adams Tromssan yliopistosta.

Lisätietoja:

Piia Nuorgam, OTM, väitöskirjatutkija
Puhelin 044 3131 320
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LY/Viestintä/OT
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK