• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2019
 
mitä tapahtuu todella.jpg

Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osaston luentosarjassa käsitellään ajankohtaisia aiheita

11.2.2019

Tänä keväänä on politiikkaa ilmassa, myös Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osaston luentosarjassa. Maailman tapahtumat vaikuttavat Lappiin ja maailma tulee Lappiin. Mitä tapahtuu todella? -luennot avaavat ajankohtaisia aiheita: matkailua, Kiinaa, ilmastonmuutosta ja geopolitiikkaa. Miten nämä vaikuttavat Lappiin ja sen asukkaisiin, elinkeinoihin ja luontoon? Lapin ja Rovaniemen, lappilaisten ja saamelaisten kannalta? Nyt on tarjolla tutkittua tietoa ja punnittua puhetta.

Luennot järjestetään maanantaisin klo 18 Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa. Vapaa pääsy.

Luentoja voi yhtä lukuun ottamatta seurata nyt myös suorana Lapin kirjastojen YouTube-kanavalla: https://goo.gl/G6hcNA

18.2. Soile Veijola: Mihin suuntiin matkailu voi kasvaa?


Lapissa ja Rovaniemellä matkailu kasvaa, mutta mihin suuntiin: vastuullisiin, kestäviin, viisaisiin vai ahneisiin? Missä on varaa, missä on vaara? Matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijola kertoo matkailututkimuksen uusista näkökulmista.

25.2. Monica Tennberg: Haavoittuvuuden poliittinen talous: säiden ääri-ilmiöt ja niihin sopeutuminen Lapissa.

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa rakennettuun ympäristöön Lapissa? Miten sopeutua kaupungissa myrskyihin, tulviin ja katujen liukkauteen? Tutkimusprofessori Monica Tennberg selvittää vaihtoehtoisia toimia ilmastokestävyyden lisäämiseksi.

11.3. Matti Nojonen: Kiina Lapissa, Suomessa ja maailmalla (ei löydy Youtubesta)

Biojalostamot, Jäämerenrata, Koillisväylä ja matkailu ovat uutisotsikoissa, mutta mistä puhutaan kun puhutaan Kiinan investoinneista maailmalla, Suomessa ja Lapissa? Kiinan yhteiskunnan ja kulttuurin professori Matti Nojonen kertoo luennossaan Kiinasta ja sen politiikasta.

18.3. Klemetti Näkkäläjärvi: Ilmastonmuutoksen vaikutus saamelaisten elinkeinoihin ja kulttuuriseen hyvinvointiin.

Tutkijatohtori Klemetti Näkkäläjärvi käy luennossaan läpi, miten saamelaiset havainnoivat, kokevat ja sopeutuvat muuttuvaan ilmastoon sekä millaisia uhkia ja mahdollisuuksia muuttuva ilmasto tuo Suomen saamelaisille tulevaisuudessa.

15.4. Lassi Heininen: Lappi maailmassa - globaali Lapissa

Miten arvioida globaalisaation läsnäoloa Lapissa ja sen monimuotoisia vaikutuksia maakunnan ja sen ihmisten tulevaisuudelle? Arktisen politiikan (emeritus) professori ja tutkimusjohtaja Lassi Heininen kuvaa luennossaan Lapin muuttunutta geopoliittista ja kansainvälistä asemaa globalisoituvassa maailmassa ja kansainvälisessä järjestelmässä.

mitätapahtuutodella.jpg


Lisätietoja

Mari Ekman
Erikoiskirjastonhoitaja
Lappi-osasto / Rovaniemen kaupunginkirjasto
Jorma Eton tie 6, 96100 Rovaniemi
puh. 016-322 2005
mari.ekman@rovaniemi.fi

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK