• Weboodi

seikkaillen_II_kansi_235px.jpg

Seikkaillen elämyksiä II. Elämyksen käsitehistoriaa ja käytäntöä

3.2.2010

Näkökulmia ja välineitä seikkailutoiminnan ja seikkailupedagogiikan käsitteelliseen haltuunottoon ja käytännön työhön.

Seikkaillen elämyksiä II -teoksessa tarkastellaan elämyksen ja kokemuksen käsitehistoriaa, pohditaan toiminnan ja sivistyksen suhdetta filosofisesti ja teoreettisesti sekä valaistaan käytännön seikkailutoimintaa eri kasvatuksen ja kuntoutuksen alueilla. Aiheiden käsittely on tärkeää tänä päivänä. Aikaamme on luonnehdittu tieto- ja teknologiakulttuuriksi, jossa tunneelämykset hautautuvat kiireeseen ja välinpitämättömyyteen. Teos osoittaa, että elämyksiä ja kokemuksia hyödyntämällä annetaan kasvulle ja sivistykselle ainutlaatuinen mahdollisuus myös tässä ajassa.

Ostoskarry_40px.png

Sisällys:

Artikkeleiden kirjoittajat

Timo Latomaa ja Seppo J.A. Karppinen
Elämys, kokemus – teoriaa ja käytäntöä

Kari Väyrynen
Elämyksestä elämysyhteiskuntaan – käsitehistoriaa ja kritiikin lähtökohtia

Ari Kivelä
Toiminta – elämys – sivistys

Juha Perttula
Eksistentiaalisen elämyspedagogiikan luonto ja teot

Timo Latomaa