• Weboodi
  • Moodle
Kasvatus ja opetus

seikkaillen_kansi_235px.jpg

Seikkaillen elämyksiä. Seikkailukasvatuksen teoriaa ja sovelluksia

15.3.2007

Kirja selkeyttää elämykseen ja kokemukseen liittyviä ilmiöitä käsitteellisesti sekä esittelee elämyspedagogisten ja seikkailullisten toimintojen sovellutuksia.

Elämys- ja seikkailutoiminta eri vivahteissaan on laajentunut lähes kaikille yhteiskunnan alueille viimeisten vuosien aikana. Kokemuksellinen, jännittävä ja motivoiva toiminta on yhä tietoisemmin otettu osaksi sosiaalityötä, nuorisotoimintaa, terapiaa ja kuntoutusta, koulujen opetustoimintaa ja ammatillista koulutusta. Matkailuun ja yritystoimintaan liitettynä elämys on jo aiemmin nähty tärkeänä.

Kirjan tarkoituksena on elämykseen ja kokemukseen liittyvien ilmiöiden käsitteellinen selkiyttäminen ja käytännön elämyspedagogisten ja seikkailullisten toimintojen sovellutusten esitteleminen. Teoksessa tarkastellaan elämystä psykologisesta, sosiaalisesta, pedagogisesta ja matkailullisesta näkökulmasta. Sen lisäksi, että teos pyrkii selkiyttämään elämyksen käsitettä, se pyrkii lisäämään elämyksen ja kokemuksen avulla tapahtuvan kasvun ja oppimisen ymmärrettävyyttä.

Kirjoittajat edustavat eri ammattikuntia ja tieteenaloja, mutta kaikki he ovat vakuuttuneita elämysten ja kokemusten tärkeydestä lapsen, nuoren ja aikuisen kasvussa ja oppimisessa sekä vapaa-ajan toiminnassa.

Ostoskarry_40px.png

Sisällys:

Artikkelien kirjoittajat

Esipuhe

Seppo J. A. Karppinen, Timo Latomaa
Elämyksestä ja kokemuksesta teoriaa ja käytäntöä

Timo Latomaa
Mieli elämys-, merkitys- ja kokemusmaailmana – Psyko(loginen ja) semioottinen tarkastelu

Juha Perttula
Elämysten merkitys ihmiselämässä

Seppo J.A. Karppinen
Elämyksestä kokemukseen ja oppimiseen

Sanna Tarssanen, Mika Kylänen
Entä jos elämyksiä tuotetaan? Elämyskolmio-malli elämyksellisyyden tunnistamisessa, arvioinnissa ja vahvistamisessa

Kai Lehtonen, Eeva Mäkelä, Kalle Pulli

Ohjaus seikkailutoiminnassa

Juho Lempinen
Seikkailukasvatuksella arjen hallintaan

Petri Sutinen
Seikkailukasvatus – ihmelääke ongelmiin?

Pauli Karjalainen, Timo Lehtonen
Elämystiikasta arjen elämyspedagogiikkaan – 10 vuotta ammatillisen lisäkoulutuksen kehittämistä

Risto Daavitsainen, Eero Kiiski, Jussi Karppinen
Elämyspedagogiikkaa ammatillisena lisäkoulutuksena